Øyvind og gjengen feirer tredve år med filter

ARBEIDSSTOKKEN: Fra høyre An Nguyen, Liv-Hege Roberg-Ringheim, Ronny Lund, Alwyn Danie, Heidi Nilsen og Øyvind Sivertsen. Dag Rune Basberg og Marthe Frydenberg var på oppdrag utenfor kontorer og lager på Linnestad da bildet ble tatt. Foto: Stian Ormestad.

LINNESTAD: – Kvalitet, service, leveringsdyktighet og utrolig dyktige medarbeidere er suksesskriteriene, sier sjefen sjøl.

Les mer om lokalt næringsliv.

Ditech har spesialisert seg på leveranser av filter og filtersystemer til offshore, skip, anleggsmaskiner, industri og oppdrettsnæring.

Det starta i en garasje i Tønsberg på nyåret for tredve år siden. I dag er Ditech ledende på sitt felt med hovedkontor og lager på Linnestad, og et forhandlernett fra nord til sør i landet.

– Takket være alle de dyktige ansatte

STOLT SJEF: Et lokalt industrieventyr som gir jobb og god inntekt til en stab på åtte her i Re. Men starten var slitsom og langt ifra en dans på roser: – Det var ei tøff tid, mimrer Øyvind. Foto: Stian Ormestad.

Øyvind Sivertsen (65) fra Revetal er daglig leder, eier og en av gründerne i selskapet. Han er stolt over selskapets utvikling.

– Kvalitet, service, leveringsdyktighet og utrolig dyktige medarbeidere er suksesskriteriene.

Han skryter veldig av arbeidsstokken sin, og trekker fram kvaliteter ved hver og en av dem. Dette er en liten og effektiv stab. Ditech er en trivelig plass å jobbe.

STOR PÅ FILTER: Øyvind plassert mellom sine installerte filtre ombord på RoServer i 2017. Foto: Privat.

På Linnestad har de kontorer og lager – men i dag er det meste av lageret på veien, direkte fra import til kunde, forteller Øyvind.

Filtrerer det aller meste

Selskapet har i alle år hatt et godt fotfeste i den maritime næringa, og en stor del av virksomheten retter seg mot rederier og skipsverft.

I tillegg til å være en av landets ledende leverandør av forbruksfilter, har også Re-bedriften levert filterløsninger til maling, kjemikalier og annen næringsmiddelindustri.

De seinere åra har også leveranser til havbruksnæring for filtrering av lus og fiskeavfall blitt en stadig større del av virksomheten.

Starta i en garasje

Øyvind starta i 1989 opp sammen med Inger Bergsund og Ernst Roger Halvorsen. For drøyt ti år siden flytta de fra trangboddhet i Tønsberg til nye, store lokaler i Re.

SJEFEN SJØL: Av grunderne som starta opp for tredve år siden, er det bare Øyvind som fortsatt er i full jobb. De andre har tredd inn i pensjonistenes rekker. Foto: Stian Ormestad.

Den spede start var salg av reservedeler til dieselmotorer, forteller Øyvind: – Kundene ønska at vi kunne skaffe filter til motorene deres, og vi fikk en avtale med en filterprodusent.

EN LITEN UTSTILLING: Rett på innsiden av inngangsdøra står en liten utstilling av filter-produktene Ditech tilbyr. De er i dag en totalleverandør på alt av filter. Foto: Stian Ormestad.

– Etter hvert fikk vi henvendelser fra andre filterprodusenter om å levere deres produkter og løsninger, og bedriften har utvikla seg til å bli en totalleverandør.

– Vi hadde begrensa med midler og det var ei tøff tid i begynnelsen. Vi kjørte rundt i hele landet og besøkte kunder. Fly var for dyrt, og overnatting ble på det billigste som var å få tak i. Ofte ble det bilen.

Trevde år med vekst

Mye har endra seg gjennom tredve år – tredve år med vekst.

Totalt er det åtte ansatte i Re – fire fra Re og fire utenfra Re, fra Tjøme, Nøtterøy og Horten. I Bergen er det tre ansatte.

Øyvind deler æren for hvor Ditech er i dag med Inger og Ernst Roger som han starta opp sammen med. De har gått over i pensjonistenes rekker.

Jubileumstur til Italia

Nå skal tredve år feires:

I slutten av mai reiser alle ansatte med følge til Italia. Der skal de besøke den italienske filterprodusenten Filtrec. Ditech var den første forhandleren for Filtrec utenfor Italia, og de har nære, nesten familiære, bånd.

I dag har Filtrec flere moderne fabrikker med et  verdensomspennende nettverk.

– Vi gleder oss til Italia-turen, og besøke gode, gamle venner i bransjen.

RE-BEDRIFT: Ditech AS holder til på Linnestad næringsområde, i Ravneveien 5. Foto: Pressemelding.

Les mer om lokalt næringsliv.