Nå kan du søke om friluftsstøtte fra Statskogmillionen

STATSKOGMILLIONEN: ​Søk friluftsstøtte fra Statskog. Foto: Magnus Beyer Brattli.

RE: Statskog gir årlig ut en million kroner til store og små tiltak landet rundt som bygger friluftsliv og folkehelse.

Les mer om natur og fritid i Re.

Nå er det på tide å søke støtte til friluftslivstiltak, melder Statskog i en pressemelding. Aldri har noe tiltak i Re fått støtte, men det kan være fordi ordningen er lite kjent her?

Søknadsvinduet er vidåpent hele denne måneden, minner Statskog om i en pressemelding:

Noen tusen kroner her og der…

– Du søker enkelt via våre nettsider i løpet av april. Deretter plukker vi raskt ut gode forslag i hele landet som vil løfte friluftslivet sammen med oss, sier Trond Gunnar Skillingstad, kommunikasjonssjef i Statskog.

Statskogmillionen går til tiltak og aktiviteter som fremmer friluftsliv, folkehelse og bruk av norsk natur. Mange av søknadene handler om penger til utstyr, tilrettelegging eller støtte til en aktivitet i by eller bygd. Ordningen har to støttebeløp; 5.000 eller 10.000 kroner.

– Derfor er Statskogmillionen aktuell for mange av de små prosjektene som spesielt frivilligheten jobber med. Her kan man få litt støtte til innkjøp av kano, aktivitetsdag eller etablering av en bålplass.

– Noen tusen kroner her kan gjøre stort utslag i kombinasjon med dugnadsånd, sier kommunikasjonssjefen i en pressemelding.

Elektronisk søknad til Statskogmillionen (ekstern lenke).

Les mer om natur og fritid i Re.

, ,