To strake seiere i sesongavslutningen på hjemmebane

YES! IL Ivrig-jentene vant både mot underdogen og storfavorittene i de to siste seriekampene på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

VÅLEHALLEN: Storfavorittene fra Oslo røyk på sitt første tap på lenge i møte med Ivrig-jentene på hjemmebane.

Se alle bildene fra volleyball i Vålehallen 2019 – oppdatert!

Ivrigs volleyball-damer kjemper i toppen av 3. divisjon, i år som i fjor. Det er et godt rutinert lag, som spiller volleyball bare for moro skyld. Men ekstra moro er det selvfølgelig å vinne…

Ivrig kunne rykka opp til 2. divisjon i fjor, men sa fra seg plassen. Det samme gjør de i år, dersom de havner på en av to øverste plassene på tabellen:

OFRER ALT: Ivrig-jentene ligger strødd etter å ha ofra alt for seier. Foto: Stian Ormestad.

Ivrig-jentene trives i 3. divisjon med mindre reising og kamper innenfor greie avstander, på reint hobbynivå.

Rappa seieren fra storfavorittene

De siste hjemmekampene i Vålehallen for i år ble spilt søndag 24. mars: Den første kampen ble en javn og god kamp mot gjestene fra Oslo, OSI – laget som sto med en lang seiersrekke før Re-besøket.

Men seiersrekka ble brutalt brutt da de møtte Ivrig-jentene i sesonginnspurten:

Lagene fulgte hverandre hele veien gjennom tre javne sett, og det ble først avgjort i et like javnt fjerde sett.

Anført av evigunge Inger Jensen på oppleggerplass, sammen med kantspillerne Helene M. Heum og Mona Haga, styrte hjemmelaget spillet med gode servemottak og flotte angrep få 3. divisjonsspillere matcher.

KLINKER TIL: Mona Haga og resten av Ivrig-jentene serverer til tider et spill få 3. divisjonslag henger med på. Foto: Stian Ormestad.

Det hjalp også godt at midtspiller Merethe Larsen kom inn og viste sin styrke i blokk, og de fikk matchballer på stillingen 24 – 20. De to første ble gikk ikke inn, men så smalt Helene ballen via blokka til OSI og ut.

GODT MILJØ: Ivrig-jentene skryter av samholdet i volleyball-gjengen. Foto: Stian Ormestad.

Dermed rappa Ivrig-jentene en veldig imponerende seier mot et lag som på papiret skulle feia golvet i Vålehallen med Ivrig-jentene.

Sleit også mot underdogene

Den aller siste hjemmekampen for sesongen skulle gå mot Skjetten 2, et dårligere lag ifølge tabellen. Alle regna med at dette skulle bli en lett match for hjemmelaget, og første sett bekrefta det: Klar seier!

Men i det andre settet rakna alt fra start, og på det verste var Ivrig-jentene overkjørt med 11 – 1 til gjestene.

Tross samling i bånn og full skjerpings, ble det tap med det elendige utgangspunktet.

Men i tredje sett fant Ivrig-jentene tilbake til sitt rette tempo, og kjørte Skjetten i senk i aller siste hjemmekamp for sesongen.

Delt andreplass på tabellen

GOD STEMNING: Tross en stadig tynnere spillerstall, er Ivrig-jentene nok spillere til å fylle en halv innbytterbenk. Foto: Stian Ormestad.

Etter åtte seriekamper har Halden VBK sju seire, mens både OSI 3, Vestre Aker og Ivrig sår med seks seire og to tap. Rankingturneringene vil derfor avgjøre den endelige serieplasseringen, forteller volleyball-leder i IL Ivrig, Jan Gunhildstad.

Uansett er plassen i 3. divisjon sikra, som var målet med sesongen. – Alt tyder på samme opplegg for Ivrig volleyball kommende sesong, sjøl om det er ønskelig med litt tilsig av nye spillere for å styrke en relativt tynn spillerstall.

I IVRIGS FAVØR: Dommerne blåste av kampen med seier til Ivrig i SMART arena, Vålehallen. Foto: Stian Ormestad.

IL Ivrig har bare hatt dette 3. divisjonslaget i årets sesong. Herrelaget ble det ikke noe av, men volleyball-ledelsen holder alle muligheter åpne for neste sesong:

Håper på et herrelag igjen

– Vi vil lodde stemningen i sommer for å kanskje stille med et herrelag igjen. Ivrig er godt rusta til en slik satsing, med klubb og anlegg i full drift, mener Jan i prat med ReAvisa.

– Derfor er det litt synd hvis vi ikke viderefører volleyballtradisjonen, også på herresida. Det hadde vært helt topp for volleyballmiljøet i Re å få til noe igjen, ingen tvil om det.

Herrelaget spilte i 4. divisjon, men den plassen er tapt. Et eventuelt nytt lag neste sesong må starte nederst i tabellsystemet.

RUTINERTE: De fleste Ivrig-jentene har spilt sammen i mange år. Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra volleyball i Vålehallen 2019 – oppdatert!

Les mer om sport i Re.