Finne på noe sprell på søndag? Christine og Rune har et sprekt forslag!

SATSER PÅ UNGDOMMEN: Rune Kjellsen (41) får god hjelp av samboer Christine Klevan (35) til å etablere Vestfold paintballarena i Våle. Nå holder de åpent både søndager og onsdagskvelder. Foto: Stian Ormestad.

VÅLE: Paintball er mer enn å skyte på hverandre. Det er samhold, vennskap, taktikk og mestring, – ikke alle kan drive med fotball, håndball eller ski.

Denne saken kunne du først lese i papiravisa – last ned gratis!

Vestfold paintballarena er etablert i deler av den eldste fabrikksbygningsmassen hos Huseby på Gjelstad i Våle.

Her satser Rune Kjellsen (41) på å bygge seg opp sin egen arbeidsplass, med god hjelp av samboer Christine Klevan (35). De bor i Brekkeåsen.

MER ENN BARE SKYTING: Rune håper folk ser det sosiale og aktive ved paintball. Foto: Stian Ormestad.

Gamere blomstrer opp

Rune driver allerede en utendørs paintballbane på Borgeskogen i Stokke, men med innendørs bane i Våle kan han holde åpent hele året rundt.

Her er det drop-in hver søndag. I tillegg blir det bedriftevents, teambuilding, utdrikningslag og andre arrangement. Flere firmaer er allerede på lista for en bedriftscup.

Vestfold paintballarena ønsker også samarbeid med institusjoner i omegn.

Aller mest brenner Rune for å få ungdom i aktivitet. Kanskje aller helst de som risikerer å gro fast på barnerommet foran en PC-skjerm.

– Vi har sett mange gamere komme og blomstre opp i møte med paintball – en fysisk aktivitet de mestrer. Ikke alle kan drive med fotball, håndball eller ski.

EN LITE KAFE: Vestfold paintballarena skal være en møteplass, forteller vertskapet – som også kan servere vått og tørt. Foto: Stian Ormestad.

Paintball er noe for alle

– Paintball er så mye mer enn bare å skyte på hverandre. Det er taktikk, samarbeid og aktivitet. Du trenger noen som springer rundt, men også de som er rolig og klarer å holde oversikten.

– Her lærer ungdom å mestre stress, og de lærer å samarbeide under press.

– Noen har kanskje prøvd andre etablerte idretter, men det er først her de opplever mestring. Det er helt avgjørende for å få ungdom ut av gamingstolen. Vi har mange gode historier om ungdom som har fått et mer aktivt og sosialt liv etter å ha prøvd paintball.

– Det er jo hele poenget med dette her, forteller Rune.

Fra idealisme til levebrød?

SIKKERHETEN FØRST: Paintball er godt regulert med gode sikkerhetsregler. Foto: Stian Ormestad.

Det er stor takhøyde, og Rune gjør sitt ytterste for at alle skal trives. Her er det rom for alle.

– Paintballmiljøet er et miljø der alle backer hverandre opp. Det trengs så mange forskjellige egenskaper i denne aktiviteten, sånn at alle finner sin plass.

UTVIDER ÅPNINGSTIDENE: Etter at ReAvisa skreiv om tilbudet i papiravisa, har trøkket blitt større og Vestfold paintballarena holder åpent også onsdager, i tillegg til søndager. Foto: Stian Ormestad.

Rune vil fortsatt drive utendørsbanen på Borgeskogen, parallelt med nysatsingen i Re. Våle er perfekt plassering midt i Vestfold – bare ti minutter fra E18.

– Det å kunne drive et helårstilbud er nøkkelen til å kunne drive med dette på heltid. Det er jo drømmen, å skape sin egen arbeidsplass – og tilby en god ramme rundt aktivitet som kan bety så mye for mange.

– Det er ikke sikkert jeg skal telle timer så nøye, for da blir nok timeslønna heller så som så, sier Rune og ler.

Søndagsåpent hver helg

Han har mange planer for lokalene i Våle: Lys, røykmaskiner og andrer elementer.

– Det kommer!, sier Rune og smiler, – men per nå har vi en veldig ålreit og fullt ut fungerende paintballbane. Vi har også en liten kafe med noen sitteplasser.

Og denne søndagen – og alle påfølgende søndager etter det – er det åpent fra klokka 12 – 16 på Vestfold paintballarena i Våle:

– Alle er hjertelig velkommen!

PS: Etter at vi skreiv om Vestfold paintballarena i papiravisa, har det ifølge Rune blitt mer trøkk: – Vi har også åpnet arenaen også hver onsdagskveld fra klokka 16 – 20.

FULL AKTIVITET: Vestfold paintballarena åpnet på nyåret. Etter en treig start er det nå full fart i den gamle fabrikksbygningen. Foto: Stian Ormestad.

Denne saken kunne du først lese i papiravisa – last ned gratis!

Les mer om lokalt næringsliv i Re.

Les mer om møteplasser i Re.

Les mer om sport i Re.

, ,