Grease-feberen herjer fortsatt på Revetal ungdomsskole

GREASE: Sal og scene-elevene er klare med en flott forestilling om ungdommelig kjærlighet – like fengende i dag som for førti år siden. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Straks skal Revetal ungdomsskole feires. Lokalavisa fikk lov å ta en sniktitt på Grease-oppsetningen – like kul i dag som for ti, tjue, tredve og snart førti år siden.

Se alle bildene fra Grease 2019.

Da ReAvisa etterlyste bilder og historier for å hedre Revetal ungdomsskole som fyller femti år omtrent på denne tida, var den aller første historien om en Grease-oppsetning rundt 1980:

– Morsomt at de fortsatt danser og synger til Grease på ungdomsskolen!, skriver Tove Øygarden og legger ved ett par-tre bilder:

– Grease ække gæmlis!

GREASE FOR SNART FØRTI ÅR SIDEN: ReAvisa etterlyste historier og bilder fra Revetal ungdomsskoles femti år. Her er noe av det vi har fått tilsendt – Grease-oppsetning i 1980. Foto: Privat.

– Gutten med briller er Kurt Schjølberg. Meg i hvitt og lyseblått, skriver Tove. – Et morsomt og fint minne fra ei flott tid på Revetal ungdomsskole.

FULL FART! Danny og Sandy svinger seg. Foto: Stian Ormestad.

– Min klasse hadde Hans Borge som klasseforstander. Og siden han fortsatt jobber der, er det vel ikke så alt for lenge siden….?

Mandag kveld blir Grease igjen satt opp, som en del av Revetal ungdomsskoles 50-årsfeiring.

Hovedrollene i 2019-versjonen har Johannes Rønningen (15) fra Revetal som Danny, og Sara Asp (16) fra Firing som Sandy.

– Grease er ikke gæmlis!, mener de. – Jeg er helt forelska i stykket, forteller Johannes. Han har ingen spesiell erfaring med å stå på scenen; – jeg bare synes det er gøy!

Sara har på sin side stått mye på scenen før, blant annet med Heges jazzballett. – Det blir å terpe og terpe, og ha full fokus hele veien. Da blir du litt lei, innrømmer hun.

– Men når vi står på scenen og framfører det vi har terpa på, er det verdt alt sammen!

Bedre skolehverdag i nytt skolebygg

KLAR – FERDIG – GÅ! Bilrace på gang! Foto: Stian Ormestad.

Det er tiendeklassinger i valgfaget Sal og scene som står for underholdningen.

FIN HISTORIE: Danny og Sandy surrer det litt til for seg sjøl, før de ender opp sammen – i dag, som for førti år siden. Foto: Stian Ormestad.

De rakk ett år på gamleskolen som hadde stått der helt siden oppstarten i 1969, før de flytta over til det nye skolebygget høsten for to år siden.

– Det var trangt og dårlig luft, så vi merker stor forskjell i skolehverdagen. Det er lettere å følge med i timene nå.

Men nå om dagen er det Grease som gjelder. – Hele skolen går og synger på sangene, sier Sal og scene-lærer Rikka Marie Rivrud.

Hun lar elevene styre det aller meste sjøl: Lyd, lys og regi.

Og fortsatt spinner det band og grupper ut av det som skjer på Revetal ungdomsskole, akkurat som det har gjort gjennom alle femti åra.

Re kommune og Revetal ungdomsskole har alltid vært sterke på kultur.

Femtiårsbursdag på mandag

FLOTT FORESTILLING: Alt er skrivi om til lokale forhold. Selvfølgelig er handlingen lagt til Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad.

Mandag 4. mars skal det markeres at det er femti år siden Revetal ungdomsskole tok i mot sine første elever på nyåret 1969. Det feires med kulturelle innslag og servering av kaffe, te, brus og kaker – akkurat som seg hør og bør i en bursdagsfeiring.

MORO: Ungdomsskole-elevene stråler på scenen. Det er bare å glede seg til mandagens forestillinger. Foto: Stian Ormestad.

Det blir klassevise økter utover kvelden: For 8. trinn fra klokka 17.30, 9. trinn fra klokka 19.00, og 10. trinn fra klokka 20.00.

– Det blir satt ut ekstra stoler til en åpen forestilling sammen med 8. trinn-visningen klokka 17.30, informerer rektor Mona E. Larsen til ReAvisa.

Etter kulturelle innslag blir det presentasjon av nettvett-prosjektet hele ungdomsskolen har jobba med i det siste. Dette skjer rundt omkring i klasserom på skolen, med foredrag, bilder og film.

Det ryktes at det også blir bursdagstaler. I mars-avisa, som kommer torsdag til uka, hedrer lokalavisa ungdomsskolen sammen med våre lesere:

Hva er ditt beste ungdomsskoleminne?

Send inn bilder og historier fra Revetal ungdomsskole: Tips@ReAvisa.no.

HOVEDROLLER: Sara Asp (16) fra Firing er Sandy, og Johannes Rønningen (15) fra Revetal er Danny. Foto: Stian Ormestad.

VETERAN: Hans Borge liker det han ser i en ny Grease-oppsetning – nesten førti år etter den første på Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad.

ALL IN: 10. klassingene imponerer stort. Det er bare å glede seg til mandagens oppsetninger, når Revetal ungdomsskoles 50-årsbursdag skal feires. Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra Grease 2019.

Les mer om Revetal ungdomsskole.

Les mer om skoler i Re.

,