Tre biler involvert i trafikkulykke på Bispeveien

ALVORLIG ULYKKE: På Bispeveien, rett ved Valleåsen. Foto: Stian Ormestad.

BISPEVEIEN: En bil har truffet to motgående biler på Bispeveien. En person sitter fastklemt.

Første melding om ulykken kom rett før klokka sju på morgen fredag 25. januar. Alle nødetater jobber på stedet.

Ambulansehelikopter lander på stedet en drøy halvtimes tid etter første melding.

Kom over i motgående kjørefelt – traff to biler

FRIGJØR FØREREN: En brannbil på hver side som trekker vraket ut igjen. Her er føreren ute av bilen, en drøy halvtime etter ulykken. Foto: Stian Ormestad.

Ifølge vitner på stedet skal en bil ha kommet fra Revetal og sørover på Bispeveien mot Tønsberg. Denne bilen begynte å skeine over mot motgående trafikk og sneia først en bil som fikk mindre skader og havna godt uti grøfta.

MINDRE SKADER: Føreren av den første bilen som ble truffet er oppegående. Bilen har havnet godt uti grøfta. Foto: Stian Ormestad.

Deretter smalt det rett i fronten på neste bil i rekka. Store materielle skader tyder på at det må ha vært en kjempesmell.

Det skal ifølge politiet først ikke være snakk om alvorlige personskader: – En person i hver bil. En person sitter fastklemt med beina, men er bevisst.

Akuttmottaket ved Sykehuset i Vestfold melder derimot snaut to timer etter ulykken: «Mann og dame i 20 – 30-åra. Mann lettere skadet. Dame stabil, men alvorlig skadet – fraktes til Oslo med luftambulanse».

Brannvesenet spente opp en brannbil på hver side av bilen og trakk ut vraket for å frigjøre føreren. Rett over klokka 07.30 var føreren frigjort og kunne fraktes fra ulykkesstedet på båre og inn i luftambulansen.

Stengt Bispevei

Bispeveien er helt stengt i begge retninger ved Valleåsen:

– Omdirigering via Ramnesveien fra Linnestad til Revetal, informerer politiet.

Rett over klokka åtte – en drøy times tid etter ulykken – er nødetatene ferdig på stedet, og bilbergerne kan begynne å rydde opp. Bispeveien åpner så snart bilene er fjernet, melder politiet.

Ved 08.30-tida er Bispeveien åpen for fri ferdsel igjen.

Førerkort beslaglagt

Politiet i Sør-Øst oppsummerer:

– Mann i 20-åra fra Holmestrand mistenkes for å ha forårsaket ulykken ved at han kom over i motgående kjørefelt. Førerkort er beslaglagt og politiet etterforsker ulykken.

VRAK: Store materielle skader, med vrakdeler som ligger strødd. Foto: Stian Ormestad.

Les flere saker fra politiloggen i Re.

,