Fredrik Solberg satte fire nye norske rekorder i helga

FOSSER FRAM: Fredrik Solberg (16) fra Fossan. Foto: IPC.

FOSSAN/KRISTIANSAND: Fredrik Solberg fortsetter å fosse inn til seiere og nye rekorder. Sjøl om 16-åringen hadde senka skuldrene og lave forventninger, ble det nok en gang storeslem til Re-gutten sist helg.

Nordsjøstevnet i Kristiansand er et stort internasjonalt svømmestevne, men Fredrik Solberg (16) har trent som vanlig – uten å toppe formen:

– Jeg hadde ikke planlagt noen perser eller toppa formen, så jeg er veldig fornøyd med å sette rekorder likevel, forteller Fredrik til ReAvisa. 

Fire nye norske rekorder og beste para-utøver

For Fredrik satte ikke bare en eller to nye norske rekorder – han satte hele fire. I tillegg ble det flere nye personlige rekorder. Og han vant også tittelen som beste para-utøver i hele konkurransen.

FULL FOKUS: Fossan-gutten har drevet med sporten i fem år, og har hatt fantastiske framskritt hele veien. Foto: IPC.

– Det var en bra helg med mange fine minner og hyggelige folk, oppsummerer Fredrik, som har satsa i sporten i fem år nå. Og det går bare en vei – oppover.

De norske rekordene ble satt i S9-klassen på 100 im (1.07,75) og 50 bryst (33,65/33,18). I tillegg vant Fredrik para-utøverens bestemannspremien med sin prestasjon på 50 fri med 103,1% og tiden 25,91, rapporterer Tønsberg svømmeklubb.

Lader opp til norsk og nordisk mesterskap

Nå lader Fredrik opp til junior-NM om to uker og Nordisk mesterskap den andre uka i desember.

– Det er nordisk jeg fokuserer på, men junior-NM blir litt for å teste formen og ha det gøy.

– Jeg skal svømme noen øvelser jeg er ganske dårlig på, så det blir spennende å se hvordan jeg kan gjøre det på dem etter høydetreningen som jeg kom hjem fra for ei uke siden, sier Fredrik til ReAvisa.

Les mer om Fredrik Solberg i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.