Ekstremvær på vei mot Vestfold – oppgradert til rødt

UVÆR PÅ VEI: Farenivået er oppgradert til det høyeste farenivået for vindkast Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus. Illustrasjon: Meteorologisk Institutt.

RE: Ta en runde for å sikre deg mot uværet som er på vei mot Re. Og hold deg innendørs når ekstremværet treffer for fullt.

Det er meldt om kraftig vind på Østlandet i kveld og natt til lørdag, melder Re kommune fredag 21. september 2018. Farenivået er oppjustert til rødt nivå, som betyr at det kan være fare for liv og helse:

Sjelden ekstremt vær for våre områder

VINDKAST: Natt til i går var det også noen kraftige vindkast over Re, som for eksempel i Revetalåsen der vinden tok tak i ei trampoline og et epletre. Det blir enda verre ifølge meteorologene i kveld og natt. Foto: ReAvisa-leser.

– Vi oppfordrer derfor alle til å sikre løse gjenstander, som for eksempel hagemøbler, trampoliner og lignende. Har du båt, bør du ta en ekstra sjekk om denne er godt fortøyd. Det kan også være lurt å sjekke om du har batterier til lommelykta i tilfelle strømbrudd, råder Re kommune.

Ekstremværet som ventes er av sjelden karakter for våre områder:

– Vi får sørlig full storm inn Oslofjorden, som kommer til å gå rett inn fjorden. Med det kommer høye bølger, opp mot en seks meter inn mot land. Det vil særlig påvirke Østfold og Vestfold, skriver Meteorologisk Institutt.

Det ventes høyere vannstand natt til lørdag.

– Hold deg innendørs!

– Dette er et uvanlig vær som vi sjeldent ser i disse områdene. Ta det alvorlig, og ikke opphold deg unødig i utsatte områder, råder statsmeteorolog Vibeke Wauters Thyness.

– Vi forventer trær som velter, takstein som løsner, strømbrudd og innstillinger og forsinkelser i fly- og veitrafikken.

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) råder via sine sosiale medier folk om å ikke oppholde seg unødvendig utendørs.

Følg utviklingen hos Meteorologisk inistitutt

Du kan lese mer om uværet og følge utviklingen i dette på Meteorologisk Institutts nettsider eller på yr.no, anbefaler Re kommune på sine nettsider.

ReAvisa vil følge situasjonen så godt det lar seg gjøre her i Re.

Les mer om natur i Re.

, ,