Godt over hundre 4H-ere på leir i Vivestad

OLABILER: Snekra på leiren og klare for ”Olabilløp”, foran fra venstre: Oliver Utklev Landa, Konvallen ¤H, Alexander Nærum, Nærum 4H, Hans Martin Nærum, Nærum 4H, Didrik Mørken, Villig 4H, Karsten Låhne Skrøtting, Villig 4H og Erica Emilie Løseth, Djerv 4H. Bak: Markus Larsen , Beitemarken 4H og Martin Brattekvern Bakke, Strevsom 4H. Foto Håkon Westby.

VIVESTAD: 4H-ungdommen fikk utfolde seg fritt i Vivestad – eneste naboklage var at de gjerne kunne bråka enda mer…

4Hs fylkesleir for Vestfold og Telemark ble i år arrangert i Vivestad fra 27. juni til 1. juli. Tre 4H-klubber sto som arrangør: Lerka 4H i Hof, Flittig 4H i Andebu og Hjelpsom 4H i Vivestad.

TEGNSPRÅKINSTRUKTØR: Marica Maras fra Vivestad var tegnspråkinstruktør. Foto: Håkon Westby.

110 deltakere kom fra tjue klubber i Vestfold og Telemark. Det ble en stor teltleir på fotballbanen ved Sagatun.

Mye moro å velge i»

Hver dag var det temadag i ekte 4H-stil. Det var: KLART HODE DAG, VARMT HJERTE DAG, FLINKE HENDER DAG og GOD HELSE DAG. Søndag 1. juli ble avsluttet med resultatet som er FLOTT UNGDOM DAG.

Torsdag var det aktivitetsdag for alle på leirområde slik at alle kunne bli kjent med hverandre. Innledende runder på volleyball og tautrekking starta. Etter middag var det tur opp til Lønskollen, med flott utsikt.

ReAvisa besøkte leiren på lørdag, hvor deltakerne var med på fagaktiviteter. De kunne velge:

LEIRAVISA: Redaksjonen besto av , fra venstre: Emma Svendsrød, Flittig 4H, Mathea Olavsen, Hjelpsom 4H, Marlene Sofie Wallumrød, Hjelpsom 4H, Oda Gram, Konvallen 4H, Håvard Bjerke (redaktør), Rapp 4H, og Michelle Goudsbloem Lian, Djerv 4H. Foto: Håkon Westby.

Friluftsliv og skyting, klatring, fiske og kano, snekring av olabil, tegnspråk med Vilde fra Norske talenter, mat på bål og i bakerovn, sy 4H-bukse, foto/leiravis, og volleyball.

I lillesalen var tegnspråkgruppe i gang med innøving av tegnspråktolking til en melodi som skulle fremføres for resten av leiren seinere. En av deltakerne syntes at tegnspråk burde vært eget fag på skolen – istedenfor nynorsk.

I storsalen ble det laget 4H-bukser, Sonja Smidsrød fra Hjelpsom 4H hadde laga to buksebein som hun sydde sammen da vi var innom. Det var både vanskelig og spennende. – Men jeg har faktisk forstått hvordan symaskinen virker – så det blir ei bukse!, sier en strålende fornøyd Sonja til ReAvisa.

MATSJEFEN: Hanne Sjue fra Sjue gård i Vassås sørger her for frisk frukt og grønnsaker til deltakere. Foto: Håkon Westby.

Leiravis som et leirminne

Vi besøkte også redaksjonen til Leiravisa. Der hadde Håvard Bjerke fra Rapp 4H fått redaktørjobben. Deltakerne hadde gjennomført intervjuer og tatt bilder, og gjorde nå klart stoffet til trykking på Ditt Grafisk på Revetal.

Leiravisa fikk alle deltakerne med hjem som et leirminne. De syntes avisjobben var gøy, men slitsom. Vi må jo tidlig opp!

På kjøkkenet fant vi Hanne Sjue, matsjef fra Sjue gård i Vassås, som skar opp frukt og grønt til deltakerne. Hun sørga for fersk brød hver morgen – så det hadde gått lite knekkebrud. I tillegg ble middagene levert av Bents Viltkjøkken. Det var bare skryt å høre av leirmaten.

«Klage» fra en nabo

Leirledelsen fortalte at de hadde fått mye hjelp og støtte bygdekvinnelagene, næringslivet og andre lokale lag og foreninger. – Det er vi veldig takknemlig for. Uten støtten ville vi ikke kunnet klart dette!

Femti voksne ledere, instruktører og medhjelpere har vært i sving for å arrangere leiren, som virka veldig vellykket. Vigga stilte opp med miljøtorg for deltakerne på kveldene.

ReAvisa traff bare positive ungdommer som fikk mye skryt av de voksne vi snakket med.

Eneste var at arrangøren hadde fått ”klage” fra en nabo som syns det var litt for stille!

TELTLEIREN til 4H med Lønnskollen i bakgrunnen. Foto: Håkon Westby.

TEGNSPRÅK: Her tolker tegnspråkgruppa til en sang. Foran fra venstre: Tyri Jensen Aarøe, Vilde Viie fra ”Norske talenter” og Solveig Akerholt. Bak: Martine Haugkjem, Flittig 4H, Sandra Staff Vik, Strevsom 4H, Anbjørg Skaret Skoe, Ørn 4H, Joakim Løveseter Pettersen, Aktiv 4H, Eilèn Wolden, Rapp 4H, Stine Braaten, Ørn 4H, Sandra Flittig Jacobsen, Ørn 4H og Elly Johanne Gram, Konvallen 4H. . Foto: Håkon Westby.

Les mer om foreningsliv i Re.

, ,