Torjus Sleen: – NM kunne ikke vært så mye bedre!

GJØR EN SUVEREN JOBB! Torjus Sleen (21) fra Fon får han ei flaske av sin teamsjef Kurt Asle Arvesen underveis i et suverent feltritt i Sandefjord søndag 24. juni 2018. Foto: Henning Larsen, Re sykkelklubb.

FON/SANDEFJORD: Et helt rått sykkel-NM så å si på hjemmebane for Re-syklistene ble avslutta med et landeveisritt, der Torjus Sleen fra Fon flisa flere av de store sykkelnavna. 

Les også: NM-gull til Torjus Sleen!

Torjus Sleen (21) vant U23-fellesstarten på 144 kilometer i Sandefjord søndag 17. juni – første dag av NM. Torsdag 21. juni var det temporitt med start og mål i Andebu sentrum, med vending i Høyjord. Der tok Torjus en sterk sjetteplass og Iver Johan Knotten tiendeplass.

FORNØYD KAR: Førsteårssenior Kristian Klevjer (18) sylka inn til en sterk sjetteplass i gateritt-NM. Foto: Henning Larsen, Re sykkelklubb.

Fredag var det venta at en annen reing skulle henge med helt i toppen, på hans favorittdistanse gateritt: Kristian Klevjer (18) rasa rundt og rundt i bygatene i Sandefjord, og det ble en rå sjetteplass.

Tar hele tida steg i riktig retning

På sykkel-NMs siste dag, søndag 24. juni, ble store sykkelnavn som Edvald Boasson Hagen, Kristoffer Halvorsen, August Jensen, Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger frakjørt av Torjus Sleen fra Fon på NM-øvelsen landevei. Torjus rasa inn til en fantastisk fjerdeplass.

– Her stilte alle de store kanonene – så det var rått, det!, rapporterer Henning Larsen i Re sykkelklubb. – Og Torjus gjorde en enorm jobb underveis. Han var i brudd det meste av dagen, og prøvde å vinne hele rittet ved å rykke mange ganger på slutten!

Sjøl er Torjus enig i at dette var rått, bare ett fattig sekund fra bronseplass etter spurten glapp med minste margin:

– Ja, NM i år kunne ikke vært så mye bedre. Litt surt at pallen glapp, men jeg gikk tom for krefter på slutten, så da var det ikke så mye å få gjort. Men tar hele tida steg i riktig retning, så det er bra, sier en fornøyd Torjus til ReAvisa.

Et gull, en fjerdeplass og en sjetteplass

HEIA, HEIA! Reinger var det overalt langs løypa under temporittet, også rett ved vendinga i Høyjord. Her suser Torjus Sleen (21) fra Fon forbi – nesten på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

– Torjus ble nummer sju i fjor, i år blir han nummer fire. Hva skjer i 2019?, sier Henning Larsen i Re sykkelklubb retorisk. Torjus sjøl er like rolig, og bygger stein på stein – akkurat som han gjorde den gangen han ble kåret til Årets idrettsnavn i Re som 17-åring.

ET FANTASTISK NM: – Kunne ikke blitt så mye bedre, sier en fornøyd Torjus Sleen (21) fra Fon til ReAvisa etter et gull, en fjerdeplass og en sjetteplass i NM i Sandefjord. Foto: Odin Sleen.

Nå blir det noen rolige dager, forteller Torjus, før han reiser til Belgia førstkommende torsdag og kjører ett ritt der til helga. – Så er det hjem, og da skal jeg ha en god treningsperiode, før jeg reiser på høydesamling om tre – fire uker.

– Så det blir en litt roligere periode nå, med tanke på ritt. For å lade opp til neste del av sesongen, sier Torjus med et stort smil, etter et gull, en fjerdeplass og sjetteplass i årets NM.

Reingene Johan Bakken og Kristian Klevjer sykla også søndag 24. juni: Kristian ble nummer 66 og var med det den siste som ble tatt ut før finalen. Johan ble nummer 88.

Les også: NM-gull til Torjus Sleen!

Les også: Reingene fortsetter å imponere i NM!

Les også: Enda en reing med topp-plassering i NM!

SYKKEL-NM SÅ Å SI PÅ HJEMMEBANE: Sykkel-NM 2018 gikk i Sandefjord og omegn, med etapper helt til Re-grensa i Høyjord. Foto: Odin Sleen.

Les mer om sport i Re.