Enda en reing med topp-plassering i NM: Kristian Klevjer dundra inn til en super sjetteplass i gateritt!

FORNØYD KAR: Førsteårssenior Kristian Klevjer (18) sylka inn til en sterk sjetteplass i NM. Foto: Henning Larsen, Re sykkelklubb.

SANDEFJORD/SØRBY: Kristian Klevjer gleda seg til gateritt, rundt og rundt i bygatene i Sandefjord. Akkurat som venta kjempa han også helt i toppen.

Les også: NM-gull til Torjus Sleen!

Torjus Sleen (21) vant U23-fellesstarten på 144 kilometer i Sandefjord søndag 17. juni – første dag av NM, som fortsetter til og med søndag 24. juni. Torsdag 21. juni var det temporitt med start og mål i Andebu sentrum, med vending i Høyjord. Der tok Torjus en sterk sjetteplass.

Fredag var det venta at en annen reing skulle henge med helt i toppen, på hans favorittdistanse gateritt: Kristian Klevjer (18) rasa rundt og rundt i bygatene i Sandefjord.

ET GULL, TO SJETTEPLASSER OG EN TIENDEPLASS: Reingene håver inn gode plasseringer i NM så å si på hjemmebane i nabobyen Sandefjord. Her har Torjus Sleen tatt gull på NMs første distanse. Foto: Odin Sleen.

To reinger hang med i teten

Gateritt er en kort runde i byen, som sykles mange ganger. Det sykles totalt en time, pluss fem finalerunder. Hver runde unnagjort på 3 – 5 minutter. Det er masse svinger, fartsdumper, brostein og smale gater. Full fart og mye spenning!

– Når du er i ferd med å bli tatt igjen med ei runde, må du ut av rittet. Det var cirka 70 ryttere til start. Kun 25 igjen når det sto igjen fem runder, forteller Henning Larsen i Re sykkelklubb.

Og en av dem var Kristian Klevjer. Men også Johan Bakken fra Bjerke dro aktivt i teten en stund og gjorde et godt løp. Han ble plukka ut etter 45 – 50 minutter.

– Føler jeg gjorde et godt løp

Kristian holdt helt inn, og det med stil:

– Enda en reing topp-ti i NM!, tipser Henning i den lokale sykkelklubben vår. – Kristian dundra inn til en super sjetteplass i kveld. Rått!

Kristian forteller til ReAvisa at han prøvde å ligge langt framme hele tida, for å unngå uhell og å være med på det som skjedde. Han var aktivt med på mye angrep og beina var gode.

– Mot slutten er timinga mi litt sein inn mot spurten, og jeg kommer litt for langt bak. Men jeg føler jeg gjorde et godt løp for det, sier en fornøyd Kristian.

NMs siste øvelse er senior fellesstart på søndag. Les mer om distansene som allerede er kjørt her:

Les også: NM-gull til Torjus Sleen!

Les også: Reingene fortsetter å imponere i NM!

Les mer om sport i Re.