NM-gull til Torjus Sleen: – Jeg følte meg sinnsykt bra!

NORGESMESTER: Torjus Sleen (21) fra Fon var suveren under Norgesmesterskapets første dag i Sandefjord. Arkivfoto: Stian Ormestad.

SANDEFJORD/FON: Med NM nesten på hjemmebane, klaffa alt allerede på Norgesmesterskapets første dag for toppsyklisten fra Fon. – Sinnsykt gøy, forteller Torjus Sleen til ReAvisa.

Torjus Sleen (21) vant U23-fellesstarten på 144 kilometer i Sandefjord søndag 17. juni – første dag av NM, som fortsetter til og med neste helg, blant annet med temporitt i Andebu torsdag.

NM I SANDEFJORD: Norgesmesterskapet går i Sandefjord fra 17 – 24. juni. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Hadde bra kontroll

Torjus kunne trille inn mot målstreken og bli Norgesmester med god margin, ifølge Procykling.no, etter et ritt som han beskriver til ReAvisa med to ord: Bra kontroll.

Torjus’ lag Uno-X Norwegian Development sto til slutt igjen med de tre øverste plassene i rittet.

– Det var sinnsykt gøy. Men det var helt klart en lagseier. Skulle ønske alle på laget kunne fått kjørt med trøya. Det hadde alle fortjent!

– Men jeg følte meg sinnsykt bra underveis i dag, og hele laget hadde bra kontroll hele dagen. Så det var veldig gøy!, oppsummerer han til ReAvisa.

Måtte få seg litt frisk luft

Torjus starta sin sykkelkarriere i Re SK, som så mange andre. – Jeg hadde aldri starta med sykling, hadde det ikke vært for Re SK, har han sagt til ReAvisa tidligere.

Sykkeltalentet ble som 17-åring kåra til Årets idrettsnavn i ReAvisa, tilbake i 2014. Les mer om det i ReAvisa, desember 2014. Det var bare fem år etter at han starta med sporten.

Som 12-åring møtte Torjus opp på sykkeltrening. Mamma og pappa mente han måtte finne på noe, komme seg litt ut, få litt frisk luft.

– Det var jo litt pes i starten. Jeg starta med terrengsykling og hadde en elendig sykkel, men jeg sykla fra de aller fleste likevel. Da ble det plutselig veldig moro!

Skryter alltid av Re SK

Han har alltid skrytt av sin første klubb, Re SK, med gode trenere og godt miljø. Og Re SK-gjengen heier fortsatt på sitt gamle medlem, som forlengst har gått videre til andre lag og team på veien mot toppen. I dag sykler han for Tønsberg CK.

PLAGA MED SJUKDOM: Iver Johan Knotten fra Bjune måtte bryte den første NM-distansen. Det kommer flere sjanser i løpet av NM-uka. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Den reisen skøyt for alvor fart i 2014-sesongen, da han var en viktig del av en sensasjonell landslagseier til Norge i World cup i Frankrike. Han var også en av seks nordmenn som ble plukka ut til å sykle VM det året.

Etter det har det blitt mange gode prestasjoner – og nå tok Torjus sitt første NM-gull.

Flere reinger til start

NM fortsetter med tempo på torsdag i Andebu, gateritt fredag i Sandefjord, og fellesstart søndag sammen med proffene søndag. Også Iver Johan Knotten fra Bjune og Kristian Klevjer fra Sørby deltar i NM.

Åpningsdagen endte med brutt ritt for begge, dessverre: Iver etter fem runder, etter å ha vært plaga med sjukdom i oppladningen til NM. Kristian hang godt med fram til det var to runder igjen, men måtte også bryte, ifølge Henning Larsen i Re SK.

Les mer om Torjus Sleen, og se video fra da han som 17-åring ble Årets idrettsnavn i Re:

Les mer om sport i Re.