– Over tusen barn har lært å svømme her, og enda flere skal det bli – men nå mangler vi svømmelærer.

SØKER ETTER SVØMMELÆRER: I 35 år har Undrumsdal bygdekvinnelag stått for vanntilvenning og svømmeopplæring i badebassenget på Revetal ungdomsskole. Olaug Grytnes må finne en ny svømmelærer så tilbudet kan fortsette til høsten: – Det er en kø med barn og foreldre allerede!, sier Olaug til ReAvisa. Bildet er fra da ReAvisa skreiv om tilbudet våren for fem år siden, da det feira 30 år. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL/UNDRUMSDAL: – Vi har vært veldig heldig med svømmelærere i alle år, men nå står vi plutselig uten, forteller bygdekvinnene som håper lokalavisa kan hjelpe i jakten på en ny svømmelærer.

I 35 år har Undrumsdal bygdekvinnelag tatt med barn fra Re og omegn i bassenget for vanntilvenning og lære å svømme. På kursene er det barn fra 5 år og oppover.

STOR STAS: Barna ReAvisa prata med for fem år siden, synes det var veldig moro på bygdekvinnenes svømmekurs. Foto: Stian Ormestad.

Barna blir trygge i vannet

I løpet av disse åra regner Olaug Grytnes, som i mange av de 35 åra har organisert tilbudet, at over 1.400 barn har vært på kurs. Og de aller fleste lærte å svømme – det blir godt over 1.000 barn som tok sine første svømmetak her.

Og hvis svømminga ikke har sitti helt for alle, er noe enda viktigere på plass: – Barna er trygge i vannet – og det er det beste grunnlaget for å lære seg å svømme skikkelig, forteller Olaug til ReAvisa.

– Det er mange fritidsaktiviteter å velge blant i dag, men vi setter jo stor pris på at foreldrene velger akkurat dette for barna sine. Dette er mer enn bare lek og moro – det er noe livsviktig: Å forebygge drukningsdød.

HOPP I HAVET! Eller svømmebassenget da… Foto: Stian Ormestad.

Allerede kø for nye kurs

Svømmekursa går over 11 onsdagskvelder til høsten. All organisering skjer på frivillig basis, men svømmelæreren får lønn etter avtale.

– Ungene – og foreldrene – står i kø allerede. Men den flinke svømmelæreren vi var så heldig å ha, har ikke mulighet lenger. Da må vi kaste oss rundt, så derfor hører vi med lokalavisa om å spre det; Vi trenger en ny svømmelærer!

ReAvisa skreiv om tilbudet da de feira 30 år for fem år siden:

– Det kommer flest folk fra Re, men også barn fra nabokommunene der de ikke har et like godt tilbud som vi har her i Re, siterte vi Olaug den gang.

For mer info er Olaug Grytnes å treffe på telefon 416 83 321.

Les mer om foreningsliv i Re.

, ,