Her suser Tour of Norway gjennom Re!

HOVEDFELTET: Her kommer hovedfeltet inn til Revetal, der mange hadde stilt seg opp for å se Tour of Norway passere. Foto: Stian Ormestad.

RE: Aldri har vel Gregershølet blitt nevnt på riksdekkende TV flere ganger, men det har sin gode forklaring. – De aller fleste i feltet veit nok godt om Gregershølet fra før av – det er en legendarisk etappe i sykkelkretser, forteller Henning Larsen i Re SK.

Se bilder fra Tour of Norway gjennom Re.

Tour of Norway arrangeres fra 16 – 20. mai 2018, og den første etappen starter i Svelvik og har målgang i Horten.

TIDLIG UTE: Siv Nesengen og Erik Marthinsen fra Brår er tidlig ute med å finne seg en plass i veikanten. Erik har tidligere sett Tour de France, og er happy for å ha en betraktelig kortere reisevei for å se Tour of Norway. Bare noen få skritt, faktisk. Foto: Håkon Westby,

Rittet sendes direkte på TV2, og mesteparten av strekket gjennom Re var innenfor direktesendingen.

Gregershølet er kjent og kjært i sykkelkretser

Til Re kom syklistene inn i Vivestad, og spratt over Vivestadåsen. Her passerer de Gregerhølet, og ikke bare ble Fons navle nevnt flere ganger i den direktesendte TV2-dekningen, men ble det ikke også sagt Gregershølet med tjukk L?

– Det er egentlig ikke så rart at Gregersølet får fokus, får ReAvisa fortalt av Re sykkelklubb-general Henning Larsen, som står som vakt på Revetal. Til sammen hadde den lokale sykkeklubben samla 31 vakter langs løypa, sikk-sakk gjennom Re: Inn i Vivestad, ut av Undrumsdal.

– Du veit, Gregershølet og Vivestadåsen er kjent og kjær i sykkelkretser. Nesten en legendarisk svingete og kupert vei. Akkurat som vi har Bispeveien på den andre enden av skalaen – flat og fin, forteller Henning.

– Begge deler veit nok de aller fleste i dette feltet om fra før av.

NYINNFLYTTA: Beboere og besøkende i den nye Torvparken 2 ser internasjonale toppsyklister suse forbi sitt nye nabolag. Foto: Stian Ormestad.

Og vil du lese mer om Gregershølet og protestaksjonen mot skiltet der det står «Gregershullet», kan du lese mer om det i ReAvisa, september 2014 – last ned gratis.

Greiere når rittet passerer så å si rett utenfor stuedøra

Henning har full kontroll på hvor syklistene er i løypa, for direktesendingen følges på telefonen mens vi venter på at toppsyklistene skal rase gjennom Revetal.

STOR FART: Det gikk så det susa for syklistene gjennom tre av de fire rundkjøringene på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Ved Bygdetunet Brår hadde to tilskuere stilt seg opp en halvtime før rytterne var ventet å passere; Siv Nesengen og Erik Marthinsen fra Brår.

Det var greit å være tidlig ute, synes de – de kan jo komme før annonsert.

Erik forteller at han har vært i Frankrike og sett på Tour de France, – det var lang reise for kort underholdning! Da er det greiere når de passerer så å si rett utenfor stuedøra!

På spørsmål om de har noen favoritt, er svaret som for så mange ellers langs løypa: Edvald Boasson Hagen.

Han gikk helt til topps i fjor, for tredje gang i Tour of Norways historie.

HEIA, HEIA: Denne familien hadde møtt opp på Revetal for å få med seg moroa. Foto: Stian Ormestad.

Målgang om fire dager i Lillehammer

Det første som kommer til syne er helikopteret som filmer det hele fra oven, deretter et helt koppel med motorsykler og følgebiler.

SYKKELRITT – OG IS! Det er varmt og godt – reine sommeren – i Revetalparken. Foto: Stian Ormestad.

Så kommer et lite brudd, før hele resten av gjengen kommer – på begge sider av rundkjøringa ved bensinstasjonen. Og aller sist en enslig syklist.

Målgang i dag er i Horten, før rittet fortsetter de neste dagene fram til målgang på Lillehammer, estimert til klokka 15.00 søndag 20. mai.

Se flere bilder fra Tour of Norway gjennom Re.

Les mer om Gregershølet i ReAvisa på papir.

Les mer om Re sykkelklubb.

Les mer om sport i Re.