Traktor brant helt opp

TOTALSKADD: Traktoren er helt utbrent. Foto: Stian Ormestad.

UNDRUMSDALVEIEN: Våronna gikk opp i røyk for en uheldig bonde.

Det var mandag ettermiddag 14. mai at politi, ambulanse og brannvesen rykket ut etter melding om brann i en traktor langs Undrumsdalveien, gamle E18.

HØRTE ET SMELL: Brannen blussa veldig fort opp, ifølge føreren av traktoren. Foto: VIB.

Traktoren er helt utbrent

– Traktor i full fyr. Nødetater underveis. Det er ikke meldt om personskade, lyder første melding rett over klokka 18.00.

Stedet er rett over kommunegrensa til Tønsberg. Traktoren står midt ute på et jorde, så det er ikke snakk om spredningsfare.

Men traktoren er helt utbrent. Og det viste seg å være personskade.

Brannskader på en arm

Føreren av traktoren ble sett til av ambulansepersonell på stedet. Han hadde fått i seg litt røyk og hadde brannskader på en arm, forteller brannsjef Andrew Wright:

– Da vi kom fram sto traktoren i full fyr. Føreren, som var i gang med å forberede den dyrka marken for såing, hørte plutselig et smell, så stoppa traktoren og rett etter sto traktoren i flammer.

– Mens mannskapene la ut rundt tohundre meter med slange fram til traktoren og slokka brannen, ga jeg førstehjelp til traktorføreren ved å legge på kjølende gel på brannskadene.

Politiet vil etterforske brannen

– Etter hvert kom det ambulansepersonell til stedet som ivaretok traktorføreren, avslutter vakthavende brannsjef Andrew Wright ifølge Vestfold interkommunale brannvesens Faceboook-side.

Hva brannen kommer av, vil ikke politiets operasjonsleder spekulere i til ReAvisa, men han forteller at alle branner skal etterforskes, – så det opprettes en sak.

INGEN SPREDNINGSFARE: Brannvesenet rykket ut med flere biler og store mannskaper. Foto: Stian Ormestad.

I FULL FYR: Røyken fra traktorbrannen var synlig fra langt hold. Foto: Stian Ormestad.

Les flere saker fra politiloggen i Re.