Barne- og likestillingsministeren kommer til Re

ÅPNER SMART-SENTERET: Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H). Pressefoto.

VÅLE: SMART står foran enda en milepæl, av mange opp gjennom åra som har gått siden den spede start på Kirkevoll skole. Les mye mer om SMART i ReAvisa, april 2018.

Les mer om SMART oppvekst i ReAvisa, april 2018 – last ned gratis.

Mandag denne uka ble det klart at selveste Barne – og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) skal klippe snora for SMART – senter for sosial innovasjon på Våle samfunnshus fredag 20. april.

MISTER SMART: Vidar Bugge-Hansen (60) er SMART-generalen – les mer om han og SMART oppvekst i ReAvisa, april 2018. Foto: Stian Ormestad.

Utvider programmet

– Vi har vært så heldige at vi har fått statsråden til å åpne senteret, men hun er en travel dame med et hektisk program. Så vi har valgt å utvide programmet noe i tida får å kunne ta imot henne, forteller Henrik Kopstad Arnesen i Re kommune.

Det blir mulighet for en kaffekopp fra klokka 08.30, før programmet starter fra klokka 09.00 og varer fram til klokka 12.00 – hvor det avsluttes med lunsj.

Politikere og helsetopper fatter interesse

Det er langt ifra første gang en minister tar turen til Re for å høre mer om SMART oppvekst.

Forgjengeren Solveig Horne (FrP) kom to ganger på rappen til Re, ens ærend fordi hun var nysgjerrig på SMART-arbeidet.

Kongeparet fikk også en innføring da de var på Re-besøk sommeren 2012, og Dronning Sonja skrøyt av SMART i sin tale til Re.

SMART OPPVEKST: SMART-tanken har spredd seg over hele landet og over landegrensene, men få jobber nok så SMART som opprinnelseskommunen Re. Disse 6. klassingene ved Røråstoppen skolen har vokst opp med SMART helt siden barnehagen, forteller lærer Eira Susanne Iversen (36). Les mer i ReAvisa, april 2018. Foto: Stian Ormestad.

Nå skal Norges-historiens første senter for sosial innovasjon etableres her i Re, som en forlengelse av SMART-opplegget, heter det i invitasjonen:

Hvordan kan vi sammen utvikle en praksis med større evne til å skape inkludering, læringsglede, trivsel og helse for ALLE?

FOKUS PÅ DET POSITIVE: SMART er en blanding av sunn fornuft, sinnemestringskurs og organisasjonsutvikling, utvikla her i Re. Per nå er bøker, kurs og materiell oversatt til 11 språk, og flere oversettelser venter. Foto: Stian Ormestad.

«Vår tids største helseutfordring»

Blant bidragsyterne er elever fra Re-skolene, ordfører Thorvald Hillestad, fagsjef KLP Geir Grønsholt, off.Ph.D Bjørn Hauger og dir. Arild Bjørndal, Rbup, som har skrivi følgende om SMART oppvekst:

«Barn og unges psykiske helse er vår tids største folkehelseutfordring. Ingen annen samfunnsmessig innsats vil kaste like mye av seg, helsemessig og samfunnsøkonomisk, som å sørge for at alle norske kommuner implementerer et sett av effektive helsefremmende og forebyggende tiltak for å sikre barn best mulige oppvekstsvilkår.»

Lansering av en ny SMART-bok

Samtidig som åpning av senteret skal også boka SMART 4 for mellomtrinnet lanseres. Den er skrevet av SMART-generalen sjøl Vidar Bugge-Hansen og Eira Susanne Iversen.

Les mer om Vidar, Eira, med flere – og SMART oppvekst – i ReAvisa, april 2018.

Og forresten, påmeldingsfristen til SMART-senter-åpningen er ikke ute, det må skje innen 15. april til Henrik.Arnesen@Re.kommune.no.

SMART GJENG: Teamet rundt Vidar Bugge-Hansen er en fast liten gjeng: Henrik Kopstad Arnesen, Are Thorkildsen og Eira Susanne Iversen. Bjørn Hauger ble også kopla inn tidlig. Lokalavisa spør om tittel og rang, og det blir stille. – Titler er vi ikke så opptatt av, du kan skrive nesten hva du vil. Vi jobber med mye overflytende, det er sånn kompetansen blir brukt best. Vi hjelper hverandre og speller hverandre gode, i god SMART-ånd. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om SMART oppvekst i ReAvisa, april 2018 – last ned gratis.

,