Banemesteren: – Ikke gå på banen når det er snø der!

IS-PROBLEMER: Snøen blir til is der det har vært aktivitet utpå banen. Foto: Stian Ormestad.

BERGSÅSEN: Fredrik Lie brøyter kunstgrassbanen i Bergsåsen gjennom vinteren, men får problemer hvis snøen pakker seg. – Det er helt sikkert uvitenhet, tror banemesteren som vil at lokalavisa deler en oppfordring om å ikke gå på banen hvis det er snø der.

Kunstgrassbanen blir brøyta gjennom hele vinteren, så den er i bruk hele året rundt. Og så lenge den er brøyta og snøfri, er det bare å bruke den, forteller Fredrik Lie i Re FK.

STOR JOBB: Brøyting av banen er en stor jobb, men den trenger ikke bli enda større på grunn av at folk vasser utpå mens det er snø der. Foto: Stian Ormestad.

Problemet dukker opp når folk går utpå banen mens det er snø der som skal brøytes vekk. 

Voksne, ungdom, barn og bikkjer på banen

I løpet av mildværet tidligere i denne uka, har både voksne, ungdom, barn og bikkjer vært utpå snøen – det vitner sporene om. Nå sliter banemesteren med å få vekk snøen på grunn av all aktiviteten som har vært utpå banen.

– Snøen pakker seg og blir til isklumper som er vanskelig å få vekk. Vi kan ikke gå på disse med makt, da ødelegger vi kunstgrasset. Vi må te med salt og jobbe det vekk på den måten, og det er jo unødvendig hvis folk bare hadde visst om konsekvensene av at de går utpå snøen.

– Det er helt sikkert uvitenhet, så hvis ReAvisa kan skrive noen ord om dette hjelper nok det, håper Fredrik. Problemet er spesielt stort ved våt snø. Isen fester seg i kunstgrasset og sitter dønn fast.

– Da er det ikke spesielt trivelig å spelle fotball der, med masse isklumper på banen!

Vurderer å sette opp info-skilt

Så: – Er banen brøyta er det bare å bruke banen så mye man vil, men ligger det snø der så henstilles alle til å ikke være utpå banen. Så enkelt er det, sier Fredrik før han gyver løs på brøyting og salting igjen. 

– Vi vurderer å sette opp et info-skilt om dette, men det er ikke på plass enda.

KUNSTGRASS: Banen i Bergsåsen er åpen hele året rundt – men ikke når det ligger snø der som ikke er brøyta vekk. Foto: Stian Ormestad.

 

Les mer om sport i Re.