Hvem kjører opp løyper i Fon? Jo, det er Bydrift i Tønsberg!

SKISPOR I SOLNEDGANG: Løypemaskiner og skutere går på høygear rundt i Re. I tillegg kommer Bydrift i Tønsberg oppom Fon for å kjøre opp skiløyper. Foto: Stian Ormestad.

FON: Da ReAvisa samla løypekjørerne for å skryte av dem og overbringe en stor takk fra våre lesere i Re og en stor omegn, var det et mysterium hvem som hadde kjørt opp løyper i Fon. Nå har vi kommet til bunns i det.

Les også: Fra alle oss, til denne gjengen – TUSEN TAKK!

Søndag kunne du lese om løypekjørerne som gjør en fantastisk dugnadsjobb, og vi ga en kjapp oversikt over hvor det kjøres løyper i Re.

ReAvisa kunne også rapportere om flotte skispor i lysløyperunden på Krakken i Fon, men ingen av løypekjørerne – hverken i Ramnes, Våle eller Vivestad – visste hvem som hadde vært der.

LØYPEKJØRERE: Det er denne gjengen du kan takke for flotte skiløyper over hele Re. Foto: Stian Ormestad.

Bydrift i Tønsberg reiser til Fon for å kjøre opp løyper

Tidligere i vinter lånte Snorre Langeland Ivrig-skuteren og kjørte opp spor, men den siste oppfriskingen visste hverken Snorre eller løypekjørerne i resten av Re hvem som har stått for.

Skispor er det hvertfall rundt Krakken. Derfor gikk det en takk ut til «rette vedkommende, uansett hvem det måtte være».

Allerede i kommentarfeltet til saken ble det skrivi at det var Bydrift i Tønsberg som var inni bildet. ReAvisa spør vår kommende sammenslåingspartner om det stemmer, og ja – her er det saker og ting på gang:

– Da Tønsberg og Re nå skal samarbeide på teknisk område fra 1.1.2018 – 1.1.2020 fant vi ut i samråd med teknisk i Re ved Tor Arne Ueland at vi kunne tilby å kjøre opp den aktuelle løypa med løypemaskin som Tønsberg kommune har. Ifølge Ueland var dette en løype som ble kjørt opp med skuter.

Forsøk på å få til et godt samarbeid fram til full sammenslåing

– Så dette er gjort i beste mening og et forsøk på få til et godt samarbeid fram mot full sammenslåing, forteller Oddbjørn Myhren, driftsingeniør park og idrett i Bydrift Tønsberg kommune, til ReAvisa.

Bydrift har en krokbil som kjapt kan kjøre maskinen dit det er behov. Og det er som kjent ikke lange svippen fra Tønsberg til Fon.

Les også: Fra alle oss, til denne gjengen – TUSEN TAKK!

Les også: Skada skiløper ble redda ut med løypemaskin.

Les mer om kommunesammenslåing i Re.

Les mer om sport i Re.