To gull og ny norgesrekord til Jeanette Hegg Duestad

GULLJENTE – IGJEN! Jeanette Hegg Duestad (18) tok med seg to gull hjem fra Swedish cup i helga. Foto: Privat.

SÄVSJÖ/RE: Ingenting stopper skyttertalentet fra Fon om dagen. Denne helga tar Jeanette Hegg Duestad med seg to gullmedaljer og en ny norgesrekord hjem fra Sverige.

Jeanette Hegg Duestad (18) er midt oppi oppkjøringa mot luft-EM som skjer i februar – og som en del av oppkjøringa har hun deltatt i Nordens største luftstevne: Swedish cup.

NY NORGESREKORD: Fon-jenta satte ny norgesrekord i sin klasse denne helga – ved å slå sin gamle rekord fra i fjor. Foto: Privat

Gull etter en utrolig javn finale

– Jeg hadde mål om tre av tre mulige finaler, og jeg håpa å gjennomføre noen greie konkurranser, forteller Jeanette.

Det klarte hun: Allerede på første dag ble det gull til Fon-jenta, sjøl om det var en utrolig javn finale.

På den andre dagen gikk det ikke helt som planlagt: – Det ble litt krøll halvveis i finalen, så her ble det en 5. plass.

Slo sin egen norgesrekord

Den siste dagen derimot ble det en god seier, og poengsummen ble på 251,9 på 24 skudd – som betyr at Jeanette slo norgesrekorden hun satte i Luxembourg i desember, på nytt denne helga, i sin klasse.

– Jeg jobber veldig godt underveis i konkurransene og er veldig fornøyd med gjennomføringene. Avslutter dag tre på best mulige måte, og fikk også en premie for beste juniorkvinne sammenlagt fra stevnet, forteller Jeanette som fortsetter oppkjøringa og den gode treningen til EM framover.

Les mer om sport i Re.