Trivelig førjulshelg i Re: Julegård og julesalgsmesse

VELKOMMEN TIL GARDS! Holtbonden Roar Lefsaker byr på julestemning hver søndag fram mot jul, fra og med søndag 26. november. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL/UNDRUMSDAL: Ei ny innholdsrik førjulshelg i Re står på trappene.

Les mer om alt det som skjer i førjulstida i Re i ReAvisa, november 2017.

Denne helga er det julesalgsmesse til inntekt for hjelpearbeid i Moldova på Røråstoppen skole lørdag 25. november, og søndag 26. november er den første av flere søndager med julestemning på Holt gård, hver helg fram mot jul.

Videre fram mot jul blir det julemarked i Vivestad hele helga 2 – 3. desember, og på Våle prestegård lørdag 2. desember. Det er også Åpen gård med julestemning på Ramnes søndre søndagene 3. og 17. desember.

LANDLIG MORO: Å ri er en av tinga man kan gjøre på Holt gård. Foto: Stian Ormestad.

Hjelp Revetal menighet å hjelpe i Moldova

Revetal menighet holder sin årlige julesalgsmesse åpen fra klokka 13.00 – 17.00 lørdag 25. november. Alt overskudd går til hjelpearbeid i Moldova.

Barna på menighetens barne- og ungdomsklubb “Superfredag” har laga mye fint som skal selges, i tillegg kan alle som vil bidra; enten det er å bake eller lage ting.

– Dette blir til salgsboder med flotte julegaver, forteller Tove Sundby på vegne av menigheten. – Det blir julebakst, flotte håndverksting, julepynt med mye mer.

SUPERFREDAG: Barna på Revetal menighets «Superfredag» har laga mye fint som selges på julesalgsmessa. Foto: Privat.

– Vi oppfordrer deg som vil bidra til mennesker i Moldova, som ikke har det så godt som oss, til å bake og lage ting til salgsboder. Levering av varer kan gjøres på Røråstoppen skole i gymsalen fredag 24. november klokka 18 – 20.30, eller lørdag 25. november klokka 10 – 12.

FATTIGSTE LANDET I EUROPA: Moldova regnes som det fattigste landet i Europa. Re-familien Horn har bodd der i et snaut år og er med på menighetenes innsamling. Foto: Privat.

Det vil også bli aktiviteter for barna både ute og inne, kafe og det blir loddsalg, informerer Revetal menighet.

Julestemning hver søndag fram mot jul

På Holt gård i Undrumsdal blir det julestemning fra og med søndag 26. november og hver søndag fram til jul, forteller Holtbonden Roar Lefsaker til ReAvisa.

– Hils på dyra og dra på hestetur med slede eller vogn, spis julegrøt og drikk saft på låven, eller besøk kaféen og gårdsbutikken, ramser han opp.

Ifølge værmeldingen for helga skal det bli strålende sol og langt mildere temperaturer, så hvit julestemning blir det neppe – og slede blir nok bytta ut med vogn.

Kanskje får du se en snurt av fjøsnissen, hvert fall kan alle bli med på å prøve og lokke den fram. At det finnes en nisse på gården er det ingen tvil om, for han har til og med vært på NRK Super.

Filmen “Holtenissen” kan du se her:

https://www.youtube.com/watch?v=3YwgyH6ovIw

Les mer om alt det som skjer i førjulstida i Re i ReAvisa, november 2017.

Les mer om jula i Re.

,