Lørdag debuterer «Mål-Pål» for landslaget!

REING PÅ LANDSLAGET: Pål Alexander Kirkevold fra Heian debuterer på landslaget lørdag 11. november. Foto: Dannie Rosenkrantz.

RAMNES/DANMARK: Dagen etter sin 27-årsdag gjør Pål Alexander Kirkevold sin landslagsdebut mot Makedonia på bortebane. Mange reinger samles for å følge kampen foran TV-skjermen førstkommende lørdag.

Etter en anonym målscorer-tilværelse gjennom flere år, skrives det om Ramnes-gutten i alle medier om dagen.

– Helt surrealistisk, sier han til NTB om å kle på seg landslagsdrakta på trening tidligere denne uka. – Jeg må klype meg i armen. Det er en drøm om har gått i oppfyllelse.

MÅL-PÅL: Pål Alexander Kirkevold (26) er toppscorer i den danske superligaen. Pressefoto: Dannie Rosenkrantz.

Mange spekulasjoner i forkant av laguttaket

Det var på landslagsledelsens pressekonferansen på Ullevål siste tirsdag i oktober at ble det offentliggjort:

Pål Alexander Kirkevold (26) er tatt ut i troppen som skal møte Makedonia 11. november og Slovakia 14. november. De to privatlandskampene spilles på bortebane.

I forkant av laguttaket var spekulasjonene mange i mange medier, også i ReAvisa: “Alle” mener det blir landslagsplass på “Mål-Pål”, som har scora i sin 11. kamp på rad i dansk superliga. Det er knusing av den gamle rekorden på ni kamper på rad.

“Suksessen fortsetter”, skreiv TV 2. “Wow! Vilt mål”, skreiv danske Ekstrabladet om den 11. scoringen i rekka for Hobro IK. Pål Alexander er nå toppscorer i den danske superligaen.

Jordvernet måtte vike for fotballen

Nå har vi en reing på landslaget, som har gått i gradene helt fra sin fotballdebut på guttelaget i Ramnes IF.

– Jeg har spilt fotball så lenge jeg kan huske, fortalte Pål til ReAvisa tidligere i høst. – Jeg trur nok det er mange som kan huske meg tuslende ned til løkka, med ballen under armen.

STARTA I RAMNES IF: «Mål-Pål» var hjemom Re for å kaste glans over fotballskolen i høstferien for tre år siden. Foto: Håkon Westby.

Hjemme på Heian-jordene måtte jordverne vike for fotballen, da familien flytta fra Bergsåsen til Heian gård.

– Jeg fikk overtalt pappa til å gjøre om en del av jordet til en stor grassplen. Så fikk vi tak i to gamle, slitne mål som ikke var i bruk lenger i Bergsåsen. – Så da ble det fotball hver dag der også!

Landslagsdebut som 27-åring

Pål Alexander Kirkevold vil gjøre sin landslagsdebut lørdag 11. november, dagen etter at han har fylt 27 år. På hans fansside på Facebook inviteres det til å se kampen sammen på sportsbaren Plan B i Tønsberg.

Kampstart er klokka 18.30, men folk må gjerne komme tidligere; – møt gjerne opp fra klokka 17.00.

– Vår mann er i landslagstroppen, og i den anledning er det en god del venner og bekjente som vil se kampen sammen. Kom du også, da vel!

Les også: «Alle» spår en landslagsplass på Pål Alexander Kirkevold

Les også: Denne reingen herjer som målkonge i Danmark!

Les mer om Pål Alexander Kirkevold.

Les flere saker om sport i Re.