Denne Ivrig-jenta er tildelt Kongeparets jubileumspokal

VINNER: Henriette Olsen Kaale (18) fra IL Ivrig, her etter seier i Biborennet på nyåret i år. Foto: Stian Ormestad.

VÅLE: «Henriette er et godt forbilde for skiidretten! Inkluderende, brobygger mellom aldersklasser i klubben, og hardtsatsende innen sin idrett».

Les også: Denne jenta sørga for hjemmeseier i Biborennet 2017

HUMØRSPREDER: Et lite smil før start til startmannskapet som holder orden på papirer og tider. Foto: Stian Ormestad.

Ivrig-løperen Henriette Olsen Kaale (18) er tildelt årets jubileumspokal for vår skikrets, melder IL Ivrig på egen nettside. Det skjedde under høstmøtet for Telemark og Vestfold skikrets i forrige uke, rapporterer vår lokale skiklubb:

Henriette er et godt forbilde for skiidretten!

Denne pokalen – som deles ut hvert år – er en hedersbevisning som skal være en inspirasjon for juniorløpere som viser holdningsskapende engasjement, og som bidrar og arbeider for skiidrettens verdigrunnlag og visjon: «Mange gode og glade skiløpere».

Kriteriene er blant annet inkluderende, humørspreder, deltagende, rette verdier, fair play, ambassadør for sporten, stort frivillig engasjement og uegennyttig innsats for skiidretten, og sportslig resultat.

I innstillingen heter det: Henriette har i en årrekke vært hardtsatsende innenfor langrenn, og i tillegg vært en særs god brobygger på tvers av klubb, skole og alder.

Henriette har vært – og er  – en blid og utadvendt utøver, godt likt på samlinger og på renn. Alltid med gode og vennlige ord mot konkurrenter og vennlige heiarop langs løypa når hun har gått sine distanser.

GIR ALT: Henriette satser på sin idrett. Foto: Stian Ormestad.

I tillegg kan det også nevnes at Henriette er en særs takknemlig person. I god stil går hun alltid innom smørebodene og gir ros på ski og prepp, etterfulgt av en god klem.

Henriette er et godt forbilde for skiidretten!

Hedersbevisning til unge utøvere

Tradisjonen med denne utmerkelsen starta i forbindelse med Kongeparets 75-årsjubileum.

Norges skiforbund valgte å overrekke Kongeparet en gave knytta til en hedersbevisning til unge utøvere i krets, framfor en gave til selve Kongeparet.

Henriette er en av mange utenbygds fra som reiser til Re for å gå på ski. Hun bor i Tønsberg, men har alltid gått for IL Ivrig. 

– Med mamma og bestefar fra Re må jeg jo det – det er nesten som en familieforpliktelse, sa Henriette med et stort smil til ReAvisa etter seier i Biborennet 2017.

HJEMMESEIER: Henriette leda Biborennet 2017 fra start til mål. Foto: Stian Ormestad.

Henriette trives kjempegodt i IL Ivrig:

– Det er en utrolig bra klubb med godt humør, der vi kjenner hverandre godt og er tett knytta sammen. Det er nok fordi vi er flinke på å kjøre felles treninger og samlinger. Vi eldre trener de yngre, der vi får et felleskap på tvers av aldereklassene i klubben.

Les mer: Henriette sørga for hjemmeseier i Biborennet.