Erlend (14) sang inn nye Revetal ungdomsskole: – Pavarotti er den store helten!

TALENT: Erlend Bae (14) fra Brår sang vakkert under den offisielle åpningen av Revetal ungdomsskole. Kommunalsjef Unni Bu skryter av Erlend og kantor Truls Gran, som akkompagnerte på tangenter. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: På gutterommet på Brår er det ikke plakater av rockestjerner og superbiler, men plakater fra Den norske opera – og Pavarotti er den store helten.

Se bilder fra nye Revetal ungdomsskole – oppdatert!

ORDFØRER: Re-ordfører Thorvald Hillestad mener det var på høy tid å få på plass en ny ungdomsskole på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Onsdag 27. september var det høytidelig åpningsseremoni i den nye Revetal ungdomsskole med kake, taler og kulturinnslag av elevene.

Torsdag 28. september er det åpent for alle interesserte, med omvisning hvert kvarter fra klokka 17.00 til og med klokka 18.45.

Leiter etter en plakat av Pavarotti

Erlend Bae (14) fra Brår sang vakkert under den offisielle åpningen, akkompagnert av kantor Truls Gran på tangenter.

«Stars» fra musikalen «Les miserables» ble takka av med stor applaus fra et prominent publikum. 14-åringen hadde sjøl valgt sangen.

– Hvordan blir en 14-åring interessert i klassisk musikk?

– Det veit jeg egentlig ikke sjøl engang. Mamma spilte en god del klassisk musikk da jeg var liten, kanskje det er derfor?

Pavarotti er den store helten, forteller Erlend til ReAvisa. – Jeg har så lenge jeg kan huske alltid søkt opp musikk og video av Pavarotti.

– Så på gutterommet ditt henger det plakater av Pavarotti, ikke rockestjerner?

– Nei, egentlig ikke – for jeg fant aldri noen plakater av Pavarotti. Men jeg har plakater fra Den norske opera, der fikk jeg tak i noen fine plakater, sier Erlend og ler. – Også har jeg en av Michael Jackson.

IMPONERT: Tønsberg-ordfører Petter Berg håper skyvet i Re blir videreført i den nye kommunen. Foto: Stian Ormestad.

Fint å vokse opp i kulturkommunen Re

Lidenskapen for sang og musikk fikk for alvor fart på seg i 5. klasse på Ramnes skole, da musikklæreren oppfordret Erlend til å satse mer på hobbyen.

Da ble han som 10-åring med i et guttekor på Nøtterøy, og fikk plass i Kulturskolen i Re. En av de første offentlige opptredende var på Nyttårskonserten på Elverhøy for tre år siden.

– Jeg har virkelig lyst til drive med sang videre også. Og Re er en fin kulturkommune, med mange lærere som er veldig interessert i at elevene kan drive med musikk. Det er veldig mye som skjer her, og det er bra. 

– Men akkurat klassisk musikk, der er miljøet ikke så stort.

VÆR SÅ GOD OG SITT: Rektor Mona Elisabeth Larsen ønsker velkommen til servering i skolens kantine. Foto: Stian Ormestad.

Etter sin flotte opptreden fikk Erlend mye skryt, og det setter han pris på.

– Det var spesielt, og det var litt stort å få opptre i en sånn seremoni. Og det var veldig hyggelig at folk likte det de hørte.

TALENT: Erlend Bae (14) fra Brår sang «Stars» fra musikalen «Les Miserables». Foto: Stian Ormestad.

Tønsberg-ordføreren skryter av stå-på-viljen i Re

Det var et prominent publikum Erlend sang for, med byggeledelse, kommuneledelse, politisk ledelse og skolens ansatte – og hele to ordførere – både Re-ordfører Thorvald Hillestad og Tønsberg-ordfører Petter Berg.

– Hver eneste gang jeg reiser hit til Revetal, så har det skjedd noe nytt. Det er en fantastisk utvikling og et skyv som er lett å la seg imponere av, sier Tønsberg-ordføreren i sin tale:

– Her i Re har dere en stå-på-vilje og en evne til å løfte i flokk! Det må dere ta med dere videre og bringe inn i den nye kommunen, oppfordrer Petter Berg.

SHOW: Sal og scene-elevene synger, spiller og danser. Foto: Stian Ormestad.

Enda ett år med bygging og oppussing

Og enda mer skal skje, for dette var offisiell åpning av byggetrinn 1. Tønsberg-ordføreren må belage seg på flere bygg som spretter opp framover.

REHABILITERES: Svømmehallen beholdes og skal pusses opp. Foto: Stian Ormestad.

Prosjektleder Jostein Ekeberg fra hovedentreprenøren Veidekke understreker i sin tale at det skal bygges i nesten ett år til. Flerbrukshallen skal reise seg, blant annet. Og svømmehallen skal rehabiliteres.

Etter den offisielle åpningen – en måned etter at elever og lærere tok skolen i bruk – var det foreldrenes tur til å ta en kikk på den nye skolen.

Elevene ved sal og scene underholdt i tre runder, et show for hvert klassetrinn. Konfransier Mathias Hammersborg bandt sammen innslagene med sang, dans og humor.

I kveld, torsdag 28. september, blir det omvisning for alle interesserte i bygda hvert kvarter fra og med klokka 17.00 til og med klokka 18.45.

Les mer: Vil du se den nye ungdomsskolen? Nå har du muligheten!

GAVE: Petter Berg hadde med dette middelalder-inspirerte maleriet som gave fra Tønsberg kommune. Rektor Mona Elisabeth Larsen tok i mot gaven. Foto: Stian Ormestad.

GAMLE-REKTOR: John Pedersen, ansatt og rektor ved Revetal ungdomsskole fra 1969 til 2011, rakk innom den offisielle åpningen før han reiser til Res vennskapskommune Katwe i Uganda. Foto: Stian Ormestad.

SHOW: Sal og scene-elevene synger, spiller og danser. Foto: Stian Ormestad.

SHOW: Sal og scene-elevene synger, spiller og danser. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra nye Revetal ungdomsskole – oppdatert!

Les om første skoledag på nye Revetal ungdomsskole – og se video:

, ,