«Nå heier 2.000 griser hjemme på gården på deg, Iver!»

HEIA! Iver Johan Knotten (18) fra Bjune heies fram av Re sykkelklubb langs løypa i Bergen. Foto: Rolf Grytnes, Re SK.

BERGEN/BJUNE: Iver Johan Knotten fikk spolert sitt løp på grunn av en mye omtalt ledertabbe – men Re-gutten bærer ikke nag til noen: – Jeg er 18 år og får flere sjanser, så dette er ingen krise, sa Iver til TV 2 etter målgang. 

Iver Johan Knotten (18) fra Bjune nevnte VM i Bergen som et av de store målene da han i fjor høst ble kåra til Årets Idrettsnavn i Re. Etter en ny norsk – suveren – tempo-rekord på Bispeveien i sommer kunne ikke sykkeltoppene se utenom Iver.

NY NORSK REKORD: Iver Johan Knotten (18) er nok et stort sykkeltalent fra Re. Foto: Privat.

I dag var det klart for temporitt, og Iver endte på 27. plass – 3.03 minutter bak vinneren. Det er litt av en prestasjon, men likevel dårligere enn det kunne ha vært.

Lagledertabbe spolerte en topp-plassering

Alle medier som følger sykkel-VM har skrivi om følgende lagledertabbe i den norske leieren: 

Rittet ble kjørt over en kort og en lang runde. Sjøl om dette ble opplyst om både skriftlig og muntlig på lagledermøtet, fikk ikke de norske lederne med seg det.

Løpsopplegget til den første norske rytteren i U23-tempoen, Iver Knotten, ble delvis spolert, skriver Aftenposten:

Iver og hele laget hadde av en eller annen grunn som landslagstrener Stig Kristiansen ikke kunne forklare, forberedt seg til noe som ikke var helt slik de trodde.

– Det ødela litt. Jeg ble litt satt ut underveis. Jeg går ut litt hardere enn jeg burde. Jeg lurte først på at jeg var sendt feil, men det var jo riktig. Jeg ble litt satt ut der og da. Jeg er 18 år og får flere sjanser og dette er ingen krise, sier Knotten til TV 2.

Han har ingen planer om å gå hardt ut mot landslagssjefen. – Alle kan gjøre feil, slår han saklig fast overfor TV 2.

ROSERITTET: Iver Johan Knotten (18) i fjorårets Roseritt gjennom Re. Foto: Stian Ormestad.

– Nå heier 2.000 griser hjemme på gården på deg, Iver!

Kommentatorene la ut om Iver og Re i VM-sendingen. De fortalte om den imponerende bronsen fra fjorårets junior-EM. De skrøyt av en ung utøver i U23-klassen, der han har enda fire forsøk på å kjempe om medaljene.

ÅRETS IDRETTSNAVN: Iver Johan Knotten (18) ble fjorårets idrettsnavn i Re. Foto: Stian Ormestad.

De snakka om langrennsfamilien Knotten, der Iver har mye å slektes på. Det er skrivi mye fint om Iver og Knotten-familien i forbindelse med den massive mediaoppmerksomheten, blant annet skriver Dagbladet om Ivers store helt:

Bestefar Jon Olav Knotten, som døde under oppladningen til fjorårets EM. Han var en bauta i langrennssporten, og et stort forbilde for Iver. – Han sto på og jobba hardt for det han trodde på.

Selvfølgelig ble rekorden på Bispeveien i august nevnt, den viktigste enkeltårsaken til at Iver ble tatt ut til VM. – Nå sitter nesten 10.000 sambygdninger i spenning og ser på deg, Iver – og 2.000 griser på gården hjemme i Re er nok også spente!

Mens kommentatorene, reinger som heia langs løypa i Bergen, og alle som så på på TV ikke var klar over lagledertabba, snakka kommentatorene om at konkurrentene skulle «få grisebank av grisebonden».

Grisebank får vente litt til, men det kommer. Iver har fortsatt flere år igjen i U23-klassen, og han har på alle måter framtida foran seg.

ÅRETS IDRETTSNAVN: Torjus Sleen (20) ble Årets idrettsnavn i Re for tre år siden. Foto: Stian Ormestad.

Enda en reing i aksjon

Vi har enda en reing i aksjon i VM: Søndagens lagtempo i sykkel-VM i Bergen ble en stor opplevelse for Torjus Sleen (20) fra Fon. Re-gutten syklet på laget til Team Uno-X Hydrogen som ble nest best av de norske lagene på 15. plass.

– Det var første gang vi kjørte lagtempo og jeg er fornøyd med det vi klarte. Nest best av de norske, og med to norske lag bak oss, var rundt det vi kunne håpe på, sier Torjus Sleen til Tønsbergs Blad.

Torjus har som Iver også blitt kåra til Årets Idrettsnavn i Re.

Les mer om sport i Re.