To sølv og en bronse til Jeanette Hegg Duestad

SEIER I SIKTE: Men dessverre stang ut for Jeanette Hegg Duestad (18) i NM på Elverum – etter en fantastisk sesong i EM og VM. Foto: Privat.

ELVERUM/FON: Skyttertalentet fra Fon er ikke helt fornøyd, for hun hadde en seier i sikte: – Det var litt stang ut hele veien.

NM ble arrangert på Elverum, og skyttertalentet Jeanette Hegg Duestad (18) fra Fon siktet mot seier. Dessverre rapporterer Jeanette om mye stang ut – spesielt på 300m-øvelsene: – Den siste, lille finpussen mangla, mener Jeanette.

SKYTTERTALENT: Jeanette Hegg Duestad (18) fra Fon. Foto: Privat.

Bare et halvt poeng bak vinneren

På 50m liggende ble det desimaltap med 621,2 poeng, mot vinnerens 621,7. Her var det det aller siste skuddet som avgjorde.

– Noen dager går det den veien, mens andre dager går det min vei. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg jobba, og er godt fornøyd med poengsummen, men igjen: Litt stang ut, oppsummerer Jeanette.

Til slutt var det 3×20 på 50m. – Innledende ble det veldig tungt på stående med altfor lite tiere. Kom meg såvidt inn i finalen, men var hvert fall med videre for å kjempe.

– Finalen begynte elendig på knestående, og jeg lå ti poeng bak lederen etter kne. På liggende klarte jeg meg heller ikke bedre enn nødvendig, men jeg ramla hvert fall ikke lengre bak. Lå rett rundt sistemann etter liggende.

VM- OG EM-GULL: Jeanette har sanka inn edelt metall i både VM og EM i sommer. Foto: Privat.

Slo til i finalen – berga en bronse

Så var det ti skudd stående, som alle skulle skyte før eliminering begynte. Med kniven på strupen, klaffa alt meget bedre:

– I finalen funka stående virkelig bra, og jeg var kjapt oppe på en trygg bronseplass. Det ble for mye å hente inn på første- og andreplassen etter den dårlige starten, men jeg er veldig godt fornøyd med at jeg klarte å hente mange poeng og fem plasser på resultatlista på fem skudd!

Dermed ble det to sølv og en bronse i NM. – Totalt sett så ble medaljesamlinga grei, men det er generelt litt stang ut hele veien. Oppladninga var nok ikke helt optimal med tre uker ferie, men etter en hektisk sommer så var det helt nødvendig, forteller Jeanette som er klar for flere utfordringer:

– Nå er det bare å ta nye tak mot nye mål!

Og med en hektisk sommer, mener Jeanette EM-gull og VM-gull – helt fantastiske prestasjoner. Les mer om Jeanette Hegg Duestad – og se video fra da hun ble Årets Idrettsnavn i Re:

Les mer om sport i Re.