Sjekk alt som skjer i løpet av denne Re-helga!

FART OG SPENNING: Re motorsport arrangerer NM-finale i motocross på Ødegården. Foto: Stian Ormestad.

RE: Åpen gård på Bygdetunet Brår, NM-finale i motocross på Ødegården, Barnas dag på Bibo, Fotballens dag i Bergsåsen. Velg og vrak, eller få med deg alt sammen – med et litt stramt tidsskjema.

Sist helg var Vivestad Høstmarked Vestolds største møteplass med oppunder 8.000 besøkende i løpet av helga. Det mangler ikke på ting å finne på her i Re framover heller:

NM-FINALE: 126 av de aller beste fra hele Norge skal slåss om seieren på Ødegården. Foto: Stian Ormestad.

NM-finale på Ødegården

Re motorsport huser NM-finalen i motocross på Ødegården, og det kjøres både lørdag 26. og søndag 27. august. Mer info og tidsplan har klubben lagt ut på sin Facebook-side.

Det er blitt arrangert NM på Ødegården siden 1968, og banen er regna som en av landets aller beste.

Hele 126 av de aller beste utøverne fra hele landet stiller til start. I løpet av helga skal det deles ut kongepokaler og NM-medaljer.

Barnas dag på Bibo

IL Ivrig arrangerer Barnas dag på Bibo fra klokka 12.00 til 15.00 søndag 27. august for å vise fram sine aktiviteter – og alle er velkommen til å prøve turn, skiskyting eller kanskje skihopp-simulator?

Det er også fotball, langrenn, volleyball og friidrett. Etter fullført runde vanker det en
premie i kiosken.

– Vi gleder oss til å se mange små og store på Bibo, melder IL Ivrig. Mer info finner du på klubbens Facebook-side.

BARNAS DAG PÅ BIBO: Sist helg var det kretsmesterskap for rulleski på Bibo. Denne helga kan små og store prøve både rulleski og alle de andre idrettene IL Ivrig tilbyr på Bibo. Foto: Stian Ormestad.

Fotballens dag i Bergsåsen

Lørdag skal det også arrangeres Fotballens dag i Bergsåsen idrettspark, fra klokka 10.00 til 14.00. Her er gutter og jenter i alderen 6 – 12 år velkommen til å ha det moro med fotball. 

Det blir diverse ferdighetsøvelser, før det blir spilt kamper, og det blir lunsj med grilling av pølser og utdeling av is og brus, etter samme opplegg som i fjor.

Åpen gård på Bygdetunet Brår

Åpen gård arrangeres på Bygdetunet Brår for 19. gang til helga, både lørdag og søndag.

UTSTILLING: Åse Burås viser fram kofter og kjoler. På bordet ligger det flere gamle strikkeoppskrifter. Alt kan ses på Bygdetunet Brår under Åpen gård denne helga. Foto: Håkon Westby.

Arrangementet er et samarbeid mellom Ramnes Historielag, Ramnes Bygdekvinnelag og Ramnes Bondelag. I tillegg har Beitemarken 4H og Re Bygdeungdomslag natursti og aktiviteter for de yngste.

Det er mange salgsboder, utstilling av gamle gjenstander og salg av mat og bakerovnsbrød.

I aulaen er det ”genser og kofteutstilling”: Åtte kofteleverandører har lånt ut 28 kofter og gensere til utstillingen, forteller primus motor Åse Burås. De eldste er 70 år.

I 1992 utlyste Kulturstyret i Ramnes kommune en konkurranse om den beste ”Ramnesgenseren” og Ranveig Frellumstad gikk av med seieren. Den er også med i utstillingen.

Det er som vanlig mange dyr og tilbud om ridetur og rundkjøring med hester. Det blir tresling med hestevandring, maling på bekkekverna, smiing i smia. På søndag blir det tjærebrenning.

De som kommer på sykkel er som vanlig med på trekning av gevinst, melder arrangørene. Mer info finner du på deres Facebook-event.

SENSOMMERFESTIVAL: Det skjer mer moro framover i Re – allerede neste helg er det Sensommerfestival på Våle Prestegård. I fjor var det veldig folksomt her. Foto: Stine Skoli.

I Andebu er det Hælja hime denne helga – der det også er Åpen gård og landlig moro rett over kommunegrensa til Sandefjord.

Og neste helg? Da er det Sensommerfestival på Våle Prestegård!

Sjekk mer info på Våle Historielags Facebook-event for Sensommerfestivalen 2 – 3. september 2017.

Har vi glemt noe? Tips oss på Tips@ReAvisa.no!

, , ,