EM-gull til Jeanette Hegg Duestad

GULLJENTE: Jeanette Hegg Duestad (18) fra Fon på toppen av pallen, til høyre, sammen med de andre norske jentene. Nå går turen rett videre til Landskytterstevnet her hjemme i Norge. Foto: Privat.

ASERBAJDSJAN/FON: Etter VM-gull tidligere i år, ble det EM-gull denne uka – under helt andre forhold. – Fikk virkelig testa tålmodigheten i tunge forhold, forteller Jeanette til ReAvisa.

I mai skreiv ReAvisa om Re-jenta Jeanette Hegg Duestad (18) som var tatt ut til både EM og VM i sommer. Først ut var VM i Suhl i Tyskland, der det ble både gull og bronse på skyttertalentet fra Fon.

GULLJENTE: Jeanette Hegg Duestad (18) fra Fon. Foto: Privat.

Sist uke gikk skytter-EM av stabelen i Aserbajdsjans hovedstad Baku. Torsdag 27. juli tok Jeanette lag-gull sammen med de andre norske jentene.

– Det smakte godt, forteller gulljenta til ReAvisa:

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa, forteller Jeanette, som jobba godt i tunge forhold. Det var til dels kraftig vind som var vanskelig å takle. – Man fikk virkelig testa tålmodigheten sin!

I dette mesterskapet var Jeanette tatt ut på 3×20 match, og ikke liggende i tillegg – som hun tok VM-medalje i.

I individuelt ble det akkurat ikke finale – med minst mulig margin:

– I match skyting går de åtte beste til finale. Jeg endte på niendeplass med like mange poeng og sentrum som åttendeplassen, men rangert bak på grunn av hakket dårligere sisteserie. Nærmere er det ikke mulig å komme! 

Dette var det andre internasjonale mesterskapet til Re-jenta, som har som største mål å høste erfaringer og lære enda mer.

Jeanette oppsummerer til ReAvisa:

– Veldig mange erfaringer rikere, og med to år igjen som juniorskytter ser jeg veldig lyst på framtida etter en kanonstart med deltakelse i både VM og EM.

Nå er Landsskytterstevnet i Førde neste stopp. – Gleder meg masse til den herlige uka som starter direkte når vi kommer fra Baku, forteller Jeanette.

Les også: Jeanette Hegg Duestad er tatt ut til både EM og VM

Les også: VM-gull og bronse til Jeanette Hegg Duestad

Les mer om Jeanette Hegg Duestad – og se video fra da hun ble Årets Idrettsnavn i Re:

Les mer om sport i Re.