Full fart med nye sykler: – Rekruttering på sitt beste!

FULL FART: Stefan Rødje (5 1/2) i full fart foran Oskar Kamecki (6). Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: I dag fikk fem barnehager i Re splitter nye sykler – gitt av Re sykkelklubb. – Det var lett for meg, for jeg er ganske stor her i barnehagen, forteller Stefan Rødje (5 1/5).

Re Sykkelklubb gir for andre året på rad sykler til barnehagene i Re, finansiert fra loddsalg under medlemmenes felles bussturer til Birken og Lillehammer-Oslo.

Det forteller leder i Re SK Vegard Prosvik Aarvåg (34), som reiser rundt med de flotte gavene – som blir tatt i bruk umiddelbart.

REKRUTTERING: Leder i Re SK Vegard Prosvik Aarvåg (34) har klistra et lite Re SK-klistremerke på en grønn balansesykkel – kanskje leker en av de kommende sykkeltalentene i klubben på denne sykkelen nå. Foto: Stian Ormestad.

Rekruttering på sitt beste

– Det er rift om disse syklene. Og det passa veldig fint å få denne flotte gaven nå, for en av de gamle syklene har akkurat gått i stykker, forteller de voksne, mens Vegard spør barna om noen vil prøve.

Storm Stangeland (5 1/2) rekker ikke bare opp handa, men hele seg. Hele kroppen står i spenn mot himmelen, så ivrig er han – og alle de andre. Alle skal få prøve.

– Det var lett for meg, for jeg er ganske stor her i barnehagen, forteller Stefan Rødje (5 1/2). Oskar Kamecki (6) er enig etter en runde på sykkelen. – Det var lett, og jeg er også stor.

– Syklene blir hvert fall brukt, konkludere Re SK-lederen fornøyd. – Dette er jo rekruttering på sitt beste!

– Vi skrur av støttehjulene – og heier talentene videre!

Med kraftige rabatter fra det lokale næringslivet – ved Sport 1 på Revetal – ble det penger nok til hele ti balansesykler. Turen gikk til Undrumsdal, Ramnes, Brår, Brekkeåsen og Revetal i dag.

POPULÆRT: Det er kjapt rift om syklene. Foto: Stian Ormestad.

– Vi tok en runde til flere barnehager i fjor høst også, så dette er andre runden – men ikke den siste, forteller Vegard til ReAvisa.

– Vi reiser til forskjellige barnehager hvert år – vi prøver å gjøre det likt for alle. 

Re SK er en aktiv klubb, med over 30 barn på treninger. På fellesturene til Birken og Lillehammer-Oslo er de over 40 voksne.

Klubben er en rekrutteringsklubb for de yngste, og et fritidstilbud for de voksne, forteller Vegard.

Det er ikke få sykkeltalenter fra Re som tok sitt første pedaltråkk i Re SK.

– Vi pleier å si at det er vi som skrudde av støttehjula. Nå følger vi dem og heier dem videre!

IVRIG: Storm Stangeland (5 1/2) rekker ikke bare opp handa, men hele seg – så ivrig er han på å prøve de nye syklene. Foto: Stian Ormestad.

Over 250 betalende medlemmer

Vi kan nevne Iver Knotten, Kristian Klevjer, Torjus Sleen, med flere. Både Iver og Torjus er blitt kåra til Årets idrettsnavn i Re tidligere.

Re SK er godt synlig i lokalmiljøet. Størst vekst i det siste har damegruppa hatt, som i juni arrangerte et reint dameritt her i Re. Klubben har over 250 betalende medlemmer.

– En stor samling ja-mennesker, forteller lederen. – Det er ikke to – tre – fire som står på, men vi er mange  – og da er det lettere å drifte en idrettsklubb.

Les mer om Re SK under emneknaggen med samme navn.

LEVERANSE: Revetal barnehage var en av fem barnehager som fikk besøk av Re SK i dag, onsdag 5. juli 2017. Foto: Stian Ormestad.

 

,