– Her blir det yoga i solskinnet – alle er velkommen!

YOGA I PARKEN: Nyutdannet yogalærer Grete-Nina Aske markerer den internasjonale yogadagen i Revetalparken. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Helt siden den første internasjonale yogadagen for tre år siden har vi i Re vært med på trenden: Denne uka inviterer Grete-Nina Aske nok en gang til utendørs yoga for å markere dagen 21. juni.

Denne saken sto også på trykk i ReAvisas Sommermagasin, last ned papiravisa her.

Grete-Nina Aske (53) starta opp Mykere yogastudio i Valleåsen for fem år siden. Siden den gangen har flere og flere finni veien, og i dag kan hun leve av å være yoga-lærer – nyutdannet som sådan etter tre år på skole.

RE ER MED PÅ TRENDEN! Dette bildet er fra det første året med internasjonal yoga-dag – der Re var med på trenden fra det aller første året. Foto: Stian Ormestad.

Lever av yoga

Først var det på si, ved siden av sekretærjobb og lærerjobb, men de siste åra er det blitt mer og mer til å leve av. Hvert fall med lave utgifter, forteller Grete-Nina med et smil:

– Du veit, når jeg har lokaler i mitt eget hus slipper jeg unna høye leieutgifter. Jeg holder generelt utgiftene på et lavt nivå, forteller hun til ReAvisa. På den andre siden, det vil si inntektssiden:

Antall kunder øker javnt og trutt. Nå har hun fylt opp ni økter per uke og har totalt over 60 kunder hver uke.

– Det morsomme er at folk kommer tilbake. Det er hyggelig. Av de fire som var med på det aller første kurset på vårparten 2012, henger fortsatt tre av dem med videre den dag i dag.

– Menn er selvfølgelig velkommen!

Det er mest lokale fjes, men også de som reiser litt lenger:

– Det er noen fra andre siden av byen – Tønsberg – og det er en del fra flere andre Vestfold-byer som Sandefjord, Horten og Holmestrand.

HELDIG MED VÆRET: Her, under det første året med feiring av den internasjonale yogadagen i Revetalparken, var Grete-Nina heldig med været. Foto: Stian Ormestad.

Fortsatt er det mest jenter, men også gutta har fått opp øya for yoga her på landet:

– Jeg har med meg fire – fem faste karer nå, og det er en økning fra ingen helt i begynnelsen. Gutta er selvfølgelig hjertelig velkommen, de også!

Ingen værforbehold

I år markeres den internasjonale yogadagen for tredje gang 21. juni.

På denne dagen er det yoga utendørs i alle verdensbyene, som for eksempel på Times Square i New York.

Revetal, en langt ifra like stor metropol må vi innrømme, har hengt med helt siden starten – med yoga i Revetalparken. Så også i år.

Grete-Nina starter opp en times økt klokka 16.30. Dagen før ser værmeldinga veldig bra ut, med sol hele onsdagen ifølge pent.no.

Om det skulle komme noen regndrypp, gjør ikke det noe. – Det blir som vanlig ingen værforbehold. Sjøl om det så skulle striregne kjører vi på – det kan gjøre opplevelsen litt mer intens, sier Grete-Nina og ler.

Denne saken sto også på trykk i ReAvisas Sommermagasin, last ned papiravisa her.

,