Gir 10.000 kroner til ungdomstiltak i Re

ÅPNING AV UNDRIS: For snart to år siden jubla denne gjengen for åpningen av Undris på Dalheim i Undrumsdal. Foto: Synne Eggum Myrvang.

REVETAL/RAMNES/UNDRUMSDAL: Nå blir det penger til skatehjelmer, filmkveld, diskotek, aktivitetsdag – og playstation.

DISCO PÅ DALHEIM: Undris er en foreldredrevet møteplass for barn og ungdom. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Før jul bestemte Barne- og ungdomsrådet (BU) i Re at tre ungdomsklubber skulle få 2.500 kroner hver i det nye året. I tillegg ble det bevilget 2.500 kroner som skal brukes til utlånshjelmer til skatere på ungdomsskolen.

De tre ungdomssklubbene som fikk penger fra BU var Undris på Dalheim i Undrumsdal, Superfredag med Revetal menighet, og YoungZone på Elverhøy i Ramnes. Skatehjelmene står ungdomsskolelærer Frank Wedde for.

– Egentlig skulle alle pengene gå til en ungdomsklubb på Revetal som var kommunalt drevet, forteller Ole Thomassen Grejs, Folkehelse-, SLT- og Tryggelokalsamfunn-koordinator i Re kommune, og sekretær i BU.

Siden det ikke er etablert noen ny kommunal ungdomsklubb, seks år etter at den ble lagt ned i 2011, og det samtidig er flere gode initiativ fra Revetal menighet, foreldre og ungdommer sjøl, ga svaret seg sjøl om hvem som skulle få pengene fra BU.

RAMNES: Ungdommer på Young Zone spiller Kahoot. Foto: Privat.

Kontakt personen for Undris, Ole Hans Fjellvang, mener at ungdommene sjøl skal bestemme hva pengene skal brukes til.

Noen forslag var filmkveld, diskotek eller aktivitetsdag.

Også på Superfredag og YoungZone velger ungdommene sjøl hva de bruker pengene til. Der falt valget på playstation begge steder.

– Barna vil ha en Fifa-gruppe, forteller Karoline Lie på Superfredag.

RAMNES: Ungdomsklubben Young Zone på Elverhøy. Foto: Privat.

Les mer om YoungZone på Elverhøy i Ramnes, les mer om Superfredag på Revetal, og les mer om Undris på Dalheim i Undrumsdal i ReAvisa, mai 2015

Annonse:
,