3. klassingene gikk sju kilometer med klassekameraten i trillebåra: – Tøffe unger på landet, altså!

ALLE SKAL MED: I trillebåra sitter Siver Søyland Hol (8), som har vrikka beinet. Mass Kjærås (8) og Marius Svinsholt (8) er blant klassekameratene som deler på å skyve trillebåra, hele veien fra Ramnes til Revetal og tilbake igjen – sju kilometer tilsammen. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES/REVETAL: Hele 3. klasse fra Ramnes skole gikk i dag til fots til kommunehuset på Revetal – bortsett fra Siver Søyland Hol (8) som fikk sitte i trillebåra. På Revetal leverte elevene 150 sjøllagde stjerner.

Les også: Hvem er best på å ri kjepphester – politikerne i Re eller Tønsberg?

RE75: Hvem er best på å ri kjepphester - politikerne i Re eller Tønsberg?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Forberedelsene til det tiende året med Re middelalderdager er godt i gang over hele Re, med både små og store i sving. Datoen i år er fredag 10. til og med søndag 12. februar 2017.

GULLMYNTER: På vei hjem fra Revetal hadde lærerne lagt inn en skattejakt. Foto: Privat.

Blant forberedelsene er stjerne-laging i alle barnehager og skoler i Re. Etter hvert fylles gangene på kommunehuset med flotte stjerner av mange slag.

Disse skal henge i trærne under middelalderdagene – som i år har tema stjerner. Sentralt står jubileumsforestillingen «Det stjernene så».

3. klassingene ved Ramnes skole kom i dag med rundt 150 stjerner som elever i 1. – 6. klasse har laga. Og leveransen kom til fots.

Siver Søyland Hol (8) hadde vrikka beinet, men det var ikke til hinder for å henge med.

MØTTE ORDFØREREN: På kommunehuset på Revetal tok sjølveste ordføreren i mot stjernene – og takket pent for bidraget. Foto: Privat.

Lærer Siv Anne Homestad fant ei trillebår og klassekameratene bytta på å skyve, med Siver oppi  – hele veien fra Ramnes til Revetal og tilbake.

UTEDAG: Hver onsdag, hele skoleåret, er 3. klasse ved Ramnes skole ute. Foto: Privat.

På Servicetorget skulle stjernene leveres, og til elevenes store begeistrelse kom til og med ordfører Thorvald Hillestad for å hilse på og takke for bidraget.

Ordføreren og kultursjef Ida Johre lot seg imponere av gjengen, og spesielt trillebår-frakten: – Tøffe unger på landet, altså!

Så er heller ikke denne gjengen uvant med å være utendørs og gå noen kilometer. Hver onsdag har 3. klasse ved Ramnes skole utedag – hele dagen, gjennom hele skoleåret. Elevene forteller at de har alle slags fag, bare at de er ute – til og med matte kan vi ha ute i skauen!

Som en ekstra overraskelse på vei hjem igjen fra Revetal hadde lærerne Trine Janken H. Mathisen, Siv Anne Homestad og Janne Vettestad lagt inn en skattejakt med spørsmål fra middelalderen. Langs veien kunne elevene finne gullmynter.

3. klassingene forteller til ReAvisa at de gleder seg veldig til Re middelalderdager hvert år, og de liker å lære om middelalderen i skoletimene. – Det er ganske spennende!

KRYKKER OG TRILLEBÅR: Siver Søyland Hol (8), Mass Kjærås (8) og Marius Svinsholt (8) koser seg med nistepakka i Revetalparken. Foto: Stian Ormestad.

Annonse:
,