Samler inn varme klær til folk på gata i Oslo

FON/OSLO: Ellen Hegg samler inn varme klær til folk som bor på gata i Oslo. Har du noen varme klær å avse?

Ellen Hegg bor i Fon og jobber i Oslo. Saken er følgende, skriver hun til ReAvisa:

– Jeg har en veldig god venn som selv har levd på gata i Oslo, som veit nøyaktig hvor iskald og fæl en vinter på gata er. Heldigvis er han en av dem som klarte å komme seg bort fra gatemiljøet og på beina igjen.

– Men han veit så INDERLIG godt hvilket helvete det er å ikke ha varme klær, en norsk iskald vinter.

Innsamlingen av varme klær er ene og alene hans initiativ, forteller Ellen. Hun hjelper til med innsamling og frakt.

– Sjøl satt jeg, som veldig mange andre, og fulgte «Petter uteligger» på TV i fjor på denne tida. Jeg gråt og led med Svein og alle de andre i serien. Jeg fikk så lyst til å bidra med noe, men hva kunne «lille» meg bidra med?

Jo – samle inn varmedresser. Kanskje ligger det en varmedress i en skuff, eller henger en i et skap – som du ikke bruker lenger? Ellen samler også inn soveposer, vinterjakker, varme bukser, støvler, ulltøy, luer, vanter og så videre.

– Alt er av interesse, men det må være hele klær uten for mye hull og rift. Alle farger og varianter. Alle størrelser. Husk at det også er jenter som bor på gata. De trenger også klær.

Torsdag 22. desember går turen til Bymisjon og Frelsesarmeen i Oslo. – Vi har snakka med folka der og vi er hjertelig velkomne. Så nå håper jeg at noen vil bidra og hjelpe oss.

Ellen kommer gjerne og henter i Re kommune. Hun kan nås på telefon 900 71 339 eller på epost ellen@papirkompaniet.no. – Vi er såååå takknemlige for all hjelp!

,