Pøbler har herja med bil: – Dette er jo krise for skolen!

TRIST SYN: Grassletta må sperres av til det er rydda opp og grasset begynner å gro igjen. Vaktmestersjef i Re kommune Kurt Schjølberg anslår allerede ved første øyekast at det er snakk om store skader. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: – Det er bare å komme og rydde opp etter dere!, sier vaktmestersjef i Re kommune Kurt Schjølberg.

I løpet av natt til lørdag 10. desember har pøbler i bil spola opp hele grassplenen på Ramnes skole.

Det er et trist syn som møter vaktmestersjef i Re kommune Kurt Schjølberg.

TRIST SYN: Grassletta er herja i stykker av en eller flere biler. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg håper noen sliter med dårlig samvittighet nå. Da er det bare å ringe meg på telefon 415 26 481 så skal jeg sette dem i arbeid – med å rydde opp etter seg!

Schjølberg håper at alle som kan ha sett noe tar en telefon. For dette må ha bråka en god del, over en del tid. En eller flere biler har spola rundt og rasert grassplenen til Ramnes skole i løpet av natta.

– Dette er jo krise for skolen. Her er det aktivitet hele tida. Dette er jo nesten en hellig plass. Nå har jeg ikke annet valg enn å stenge av hele grassletta.

TRIST SYN: Flere spor går helt inntil dyre lekeapparater som er opparbeidet over tid på utearealene på Ramnes skole. Heldigvis er ingen lekeapparater skadet. Foto: Stian Ormestad.

Vaktmestersjefen forteller at det vil ta lang tid å få plenen tilbake i den stand den var før grisekjøringen. – Det er jo bare klin.

Med et trangt budsjett der det knapt nok er tid og penger til å rekke over alt, blir det enda trangere når slike ting skal legge beslag på arbeidstid og budsjett.

Derfor ville det vært veldig bra om synderne melder seg:

– Da skulle de fått lov å spa og rake her, og rydde opp etter seg. Da hadde de kanskje lært.

TRIST SYN: Håpet er at noen har sett noe fra herjingen. Det må ha bråka en god del, over en god del tid. Foto: Stian Ormestad.

Ett eller annet sted står det en veldig møkkete bil med grasstuster over hele bilen. Det er mest sannsynlig en framhjulstrekker, ser Schjølberg av sporene.

– Du må ha en passe svak bil hvis du må ut på en klissvåt grassplen for å klare å spole. Helt håpløst.

Vaktmestersjefen forteller også at Re kommune vil ta kontakt med lensmann på Revetal for videre oppfølging – hvis ikke synderne melder seg til tjeneste for å rydde opp i elendigheta.

TRIST SYN: Vaktmestersjef i Re kommune Kurt Schjølberg anslår allerede ved første øyekast at det er snakk om store skader over så å si hele plenen. Foto: Stian Ormestad.

TRIST SYN: Det er mange dype spor i grassplenen. Det vil ta tid å få alt på stell igjen. Foto: Stian Ormestad.

TRIST SYN: Omfanget er nesten ikke til å forstå. Så å si hele plenen er herja i stykker med bil. Foto: Stian Ormestad.

, , ,