Kommer fra alle kanter av landet for å konkurrere i Våle

041216_vestfold-rc-senter_grand_finale_3

SEIER: Steinar Sanni styrer sin radiostyrte bil mot toppen av resultatlista. Foto: Stian Ormestad.

VÅLE: Enda en grunn til at folk reiser langveisfra til Re: En bilbane sjøl verdenseliten skryter av – om enn i en liten skala.

Sist helg arrangerte Vestfold RC-senter sitt første store løp på Huseby-fabrikken i Våle. Klubben leier toppetasjen i det eldste bygget hos kjøkkenprodusenten. Der flytta de inn tidligere i år.

Søndag 4. desember gikk finalen i årets Vestfoldmesterskap, med lange, fine sladder og stor spenning – i liten skala.

041216_vestfold-rc-senter_grand_finale_5

ELITEN: Simen Guldbranden fra Jessheim, Allan Rasmussen fra Hellvik utenfor Stavanger og Kim Grande fra Drammen er klare for å kjempe om de største pokalene. Kim Grande gikk seirende ut av kampen. Foto: Stian Ormestad.

På startlista sto deltakere fra flere kanter av Norges land, som ligger helt i toppen av resultatlistene mot de beste fra Europa og resten av verden.

De har med andre ord sett det meste av anlegg og baner til slikt bruk. Til det nyetablerte anlegget i Våle har de bare skryt å komme med.

041216_vestfold-rc-senter_grand_finale_7

CLOSE RACE: Det er ikke bare om å gjøre å kjøre fort, men pent. Dommerne bedømmer stilen, og finalene går etter utslagsmetoden. Foto: Stian Ormestad.

Allan Rasmussen har reist helt fra Hellvik, en times tid utenfor Stavanger by. – Dette senteret er blitt veldig bra! Og miljøet her er veldig godt, med mange hjelpsomme folk.

Han får støtte fra to andre i eliten, Simen Gulbrandsen fra Jessheim og Kim Grande fra Drammen. Sistnevnte vant tilslutt sin klasse.

– Dere er heldige som har et slikt senter i kommunen, her har alle en fin mulighet til å begynne med sporten i et flott anlegg, mener proffene.

041216_vestfold-rc-senter_grand_finale_2

FULL KONSENTRASJON: Sebastian Sanni (15) fra Ramnes slår ut den ene konkurrenten etter den andre. Tilslutt ender han på en sterk fjerdeplass totalt. Foto: Stian Ormestad.

Blant flere lokale deltakere finner vi far og sønn Sanni fra Ramnes. Pappa Steinar (38) trakk det lengste strået og vant sin klasse, mens Sebastian (15) fikk en sterk 4. plass.

Sånn sett er sporten fascinerende: Her konkurrerer alle mot hverandre, på tvers av alder og kjønn. Alle stiller likt med en fjernkontroll i handa.

041216_vestfold-rc-senter_grand_finale_6

ORDFØRER-BESØK: Re-ordfører Thorvald Hillestad får forklaring for hvordan konkurransen kjøres. Dette var det første store arrangementet i lokalene på Huseby-fabrikken: Grand Finale i Vestfoldmesterskapet 2016. Foto: Stian Ormestad.

041216_vestfold-rc-senter_grand_finale_9

SYNKRONKJØRING: To og to biler slippes ut i finalekjøringen. Foto: Stian Ormestad.


 

Les også: Full fart i gamle fabrikkslokaler – og se video fra åpningen av senteret: