Jeanette Hegg Duestad setter seniorene på plass

reavisa_skytter_1

SKYTTERTALENT: Jeanette Hegg Duestad (17) sammen med en av hennes aller viktigste støttespillere, pappa Bjørn Duestad, i tillegg til bestefar Arne Duestad og mamma Ellen Hegg. Bildet ble tatt i fjor, i forbindelse med kåringen av Årets idrettsnavn i Re 2015. Foto: Stian Ormestad.

FON: Fjorårets Idrettsnavn i Re, skyttertalentet Jeanette Hegg Duestad (17), er straks ferdig som junior. I sitt første møte med seniorene skremte hun vettet av konkurrentene.

Ungjenta har vært en av landets beste juniorskyttere og er nå klar til å gå over i seniorklassen, skriver Norsk Skyttertidende. I overgangen tok hun to seiere på rappen – og satte ny personlig rekord. «Se opp for Jeanette Hegg Duestad», skriver Det frivillige Skyttervesen på sin Facebook-side.

Mandag varma Jeanette opp med å vinne innendørsstevnet i Jondalen med 348 poeng. Det var to poeng foran Rune Fekjan fra Jondalen og tre poeng foran Roar Kongsjorden fra Rollag og Veggli. En rekke andre gode skyttere ble satt ettertrykkelig på plass. I tillegg vant hun innendørsstevnet til Fiskum med 344 poeng.

– Det var veldig gøy å skyte 348 poeng. Jeg kjente at det klaffa ganske godt. Spesielt følelsen på stående var veldig god. Nierne kom på kne, så der har jeg muligens litt å gå på. Dette var selvsagt over al forventning. Har kun skutt seniorprogram innendørs på stevne først de siste ukene, forklarer den ambasiøse skytteren til Norsk Skyttertidende.

Jeanette Hegg Duestad har satt seg noen hårete mål i overgangen fra junior til senior. Alt tyder på at sjøl de mest hårete målene ligger godt innenfor rekkevidde for skyttertalentet fra Fon.

– Et langsiktig mål er å få skyte på kongelaget, forhåpentligvis prinsesselag før den tid. Dessuten håper jeg å være med i kampen om en plass på Nordisk-laget. Men hvor lang tid det vil ta å nå målene vet jeg ikke. Akkurat nå er jeg spent på den videre utviklingen og ikke minst hvor jeg vil hevde meg i forhold til konkurrentene mine.

– Men det ser lovende ut, selv om jeg vet at i dette gamet blir det opp- og nedturer. Imidlertid er det greit å ha noen hårete mål å strekke seg etter, sier Jeanette til nettstedet.

Hun håper å kunne representere Norge i mesterskap innen skyting i Norges Skytterforbund.

ReAvisa skreiv en lenger sak om Jeanette da hun i fjor ble kåra til Årets idrettsnavn i Re – last ned ReAvisa, desember 2015:

«Jeanette Hegg Duestad er Årets idrettsnavn i Re. Sjøl om skyting er en relativt liten idrett i Re, framstår hennes resultater på skytterbanen som ganske formidable, med NM-gull og mange flere edle medaljer fra i år. Jeanette er blitt en folkefavoritt. Hun er ei blid og sympatisk jente, og et godt forbilde med ambisjoner for framtida», het det i begrunnelsen.

Andre som har vunnet den samme tittelen er sykkeltalentet Torjus Sleen fra Fon og fotballtalentet Tobias Gran fra Ramnes – og nå helt nylig sykkeltalentet Iver Johan Knotten.