Så glad blir du når bamsen din har vært hos bamselegen! – SE VIDEO

BRÅR: Også bamser må til legen inniblant. Da er det godt at vi har vår egen bamselege her i Re. Se video over!

Noen bamser var sjuke, andre ville bare komme innom for den årlige helsesjekken.

For tredje året på rad var bamselege Siv Ellen Kristiansen på plass på Re bibliotek, i anledning «Den Internasjonale Teddybjørndagen» i dag, lørdag 29. oktober.

– Det kommer bamser, pingviner, enhjørninger, marihøner med flere. Det er snakk om lommebetennelse, vattbetennelse, hjertesorg og vanlig influensa, forteller bamselegen til ReAvisa.

291016_bamselegesjekk_1

KONSULTASJON: Bamselege Siv Ellen Kristiansen tar alle bamsebekymringer på alvor. Foto: Stian Ormestad.

Bamselegen stiller med sysaker, plaster og bandasjer. Lista over kjente bamsesjukdommer er lang: Kosesjokk, latterlopper, sutteører og den kanskje mest vanlige enøyd bamsesjuke.

Vaskeskrekk er heller ikke noe særlig, heller ikke doskrekk. Noen bamser ramler ned i do og må til legen for å bli kvitt skrekken etterpå, forteller den etter hvert rutinerte bamselegen.

Slitasjesjukdommer er også vanlig, og bamselegen går etter følgende skala i sin bamsebehandling:

Alminnelig koseslitasje, ualminnelig koseslitasje, eller ekstrem koseslitasje.

291016_bamselegesjekk_3

PREMIE TIL ALLE: Både bamser og bamseeiere, som Jenny Cecilie Skinnes Vestland (5), fikk en liten premie etter bamselegevisitten. Foto: Stian Ormestad.

Bamser kan bli vettskremte hvis de får vattbetennelse. Men det er ikke verre enn at de blir satt på en lang bamsemums-kur.

Noen bamser trenger påfyll med vatt. Det kan bamselegen fikse, i tillegg til å sy på øyne, ører, neser og et bein eller to.

I tillegg til å besøke bamselegen, kan barna tegne og fargelegge bamser, se og lese i bamsebøker, og leite etter bamser som sitter og ligger rundt omkring i barneavdelingen.

Det yrer med liv på Re bibliotek på «Den Internasjonale Bamsedagen» – se video i toppen av saken!

291016_bamselegesjekk_6

SÅ GLAD! Marcus Fjellheim (9) og Lilly Fjellheim (7) har fått bamselegehjelp for det aller meste som bamsene deres lider av: Omgangssjuke, manglende nese, vannkopper og influensa. Foto: Stian Ormestad.

291016_bamselegesjekk_4

SE, ET PLASTER! Jenny Cecilie Skinnes Vestland (5) sin dokke har turna så mye at hun har fått vondt. Et plaster på ryggen og ei ukes fri fra turning skal hjelpe. Foto: Stian Ormestad.

291016_bamselegesjekk_2

BAMSESJUKDOMMER: Også bamser må passe på helsa si. Foto: Stian Ormestad.

291016_bamselegesjekk_5

BAMSELEGE: En gang i året er Re kommunes egen bamselege å treffe på biblioteket på Brår. Det er en travel dag med mange bamselegebesøk. Foto: Stian Ormestad.

,