Her klippes snora for nye Spar Brekkeåsen

211016_spar_brekkeasen_007

ÅPNINGSFEST: Her klipper Emma (5) snora så den fyker til værs. Foto: Stian Ormestad.

BREKKEÅSEN: Etter fire dager stengt for total ombygging, er det stor åpningsfest i dag. Emma (5) og Erik (11) fikk æren av å klippe snora.

Hele Spar Brekkeåsen framstår som en ny butikk. Butikksjef Steinar Hansen (32) forteller at det er investert et sted mellom 3,5 og 4 millioner kroner på ombyggingen.

– Alt er nytt, oppsummerer Steinar kjapt. Han står som eier sammen med pappa Svein Erik Hansen (59).

211016_spar_brekkeasen_008

STOLT ARBEIDSSTOKK: Fra venstre ser vi butikksjef Steinar Hansen (32) og eier Stein Erik Hansen (59) i døråpningen, som venter på storinnrykk i den nye butikken sammen med resten av de ansatte. Foto: Stian Ormestad.

Butikken har eksistert i over 30 år, og den er blitt utvida og oppgradert ved flere anledninger – men aldri før har det skjedd en så stor forandring som nå.

– Nå har vi fått gjort alt det vi har drømt om, ommøblert og fått på plass alt det vi trenger av topp utstyr, forteller Steinar – som til og med har fått fjerna det karakteristiske kontoret som lå midt i butikken.

211016_spar_brekkeasen_003

SISTE FINPUSS: Alt skal skinne når de første kundene slipper inn i den nye butikken. Foto: Stian Ormestad.

Elever fra Kirkevoll skole, barnehagebarn fra Knerten familiebarnehage, Ole Brum barnehage og Brekkeåsen barnehage var invitert. To heldige skulle få æren av å klippe snora.

Det ble Erik (11) fra Kirkevoll skole og Emma (5) fra Knerten familiebarnehage som fikk hver sin saks, men før åpningstalen var over gjorde 5-åringen kort prosess – og klipte snora tvers av til latter fra forsamlingen.

Siden Emma hadde bursdag på mandag, fikk hun lov å klippe snora. Det var stort, synes hun.

211016_spar_brekkeasen_009

KLIPPER SNORA: Emma (5) synes det var moro å klippe snora. Foto: Stian Ormestad.

Så var butikken åpnet, og kundene strømmet til over en rød løper. Her var det ansiktsmaling, boller, pølser, kake og kaffe til alle som ville ha.

Spar Brekkeåsen har nå et areal er 1.250 kvadratmeter totalt med butikk, kontor og lager. Butikkarealet er 700 kvadratmeter.

Totalt er det 22 ansatte, både deltid og heltid. I fjor var netto omsetting 41 millioner kroner, med et resultat før skatt på 1,7 millioner kroner.

211016_spar_brekkeasen_012

FØRSTE PIP: Malvin Stordalen ekspederer de første kundene i den nye Spar-butikken i Våle. Foto: Stian Ormestad.

211016_spar_brekkeasen_004

BALLONGER: Rundt om i en nyoppussa butikk henger ballonger for å feire nyåpningen av Spar Brekkeåsen. Foto: Stian Ormestad.

211016_spar_brekkeasen_006

ANSIKTSMALING: Barna kunne få gratis ansiktsmaling. Foto: Stian Ormestad.

211016_spar_brekkeasen_010

BOLLEFEST: Spar Brekkeåsen spanderte pølser, kaker og kaffe – og boller. Foto: Stian Ormestad.

211016_spar_brekkeasen_005

NYE HYLLER: Det bugner med ferske grønnsaker i en ny grønnsaksavdeling. Foto: Stian Ormestad.