Her løper Solerød skole for TV-aksjonen – SE VIDEO

UNDRUMSDAL: På søndag skal mange bøssebærer ut og gå for TV-aksjonen. Solerød skole tjuvstarta som vanlig TV-aksjonen med løpe-aksjon.

Årets TV-aksjon går til inntekt for Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Elevene på Solerød skole har i flere år løpt for TV – aksjonen.

1 og 2. klasse løper eller går runden rundt fotballbanen, og 3. til 7. klasse løper eller går runden rundt deler av Solbyfeltet – cirka 450 meter per runde.

På forhånd har elevene fått med seg en lapp hjemmefra der foreldre, besteforeldre eller andre som vil kan sponse en pengesum per runde. Noen velger å gå og samtidig slår av en prat med en medelev eller to, andre løper opptil ei mil og svetter skikkelig for penga.

img_4724.jpg

KLAR FOR KAKE: Kontaktlærer Mette Fjelltveit og Jon Haraldsen. Foto: Privat.

I start- og målområde sto flere lærere for å notere antall runder – og det var et snev av konkurranseinstinkt blant de voksne også. Kontaktlærer i 3. og 4. trinn hadde lova sine elever at hvis de klarte 10 runder i snitt, så ble det kake.

Med mye engasjement fra lærerne på sidelinja ble det 12 runder i snitt. Det betyr kake – med sikker margin.

Eleven med flest runder i år var Vebjørn Horn i 6. klasse som klarte 21 runder, tett fulgt av Gjermund Heierstad i 4. klasse med 20 runder. Det er ikke noe å si på innsatsen for en god sak!

Totalt løp i overkant av 50 elever fra 3. til 5. klassetrinn til sammen 832 runder på 50 minutter, det betyr 374 kilometer totalt, pluss de yngste sine runder. En distanse tilsvarende tur – retur Oslo – Lillehammer, sånn cirka – det er ikke dårlig.

Skolen har ikke fått telt opp pengene ennå, men anslagsvis kom det inn cirka 8.200 kroner på løpeaksjonen for TV-aksjonen.

Solerød skole har også fått besøk av Karin Langaas fra Re Røde Kors. Hun fortalte om Røde Kors sitt arbeid, og om hvilken rolle de har lokalt i forhold til flyktninger som kommer til Norge og Re kommune.

Søndag 23. oktober er datoen for årets TV-aksjon til inntekt for Røde Kors. I Re har ordfører Thorvald Hillestad og Marianne Nordby på servicetorget ansvaret for den lokale avviklingen.

Re kommune har tradisjon for å være best i Vestfold, både når det gjelder det totale innsamlede beløp per innbygger, og når det gjelder det lokale næringslivets generøse bidrag. Der har Re trona suverent på toppen.

Blir vi best på giverglede igjen? Solerød-elevene har lagt et godt grunnlag, hvert fall!

img_4722.jpg

STORT ENGASJEMENT: Solerød-elevene løper til inntekt for TV-aksjonen 2016. Foto: Privat.

, ,