Leserinnlegg: Nå må vi gjøre det beste ut av det for Re!

210916_kst_007_senterpartiet

KJEMPA I MOT TØNSBERG: Fire av seks Senterparti-representanter i kommunestyret stemte i mot Tønsberg da retningsvalget ble avgjort forrige uke. Foto: Stian Ormestad.

LESERINNLEGG: Mona F. Skrikestad støtta utbryterne i Re Senterparti som stemte i mot Tønsberg. Nå er slaget tapt, og vi må stå samla i Re for å gjøre det beste ut av det, mener hun i dette leserinnlegget.

Onsdag forrige uke vedtok politikerne våre å slå Re kommune sammen med Tønsberg kommune.

7 av 25 representanter ville primært enten beholde Re som egen kommune, eller i en annen retning. Sekundært valgte flere av dem likevel å støtte Tønsberg.

Etter hvert som alternativene ble luka ut, ble til slutt Tønsberg satt opp mot Holmestrand. Tønsberg fikk 21 stemmer og Holmestrand 4 stemmer i den endelige voteringen – alle 4 fra Senterpartiet.

Retningsvalget er det mange som mener mye om. Mest negativt legger jeg merke til.

Men jeg har savnet disse menneskene på stand for de ulike politiske partiene, med plakater og slagord utenfor Våle samfunnshus da valget skulle tas. Jeg har savnet dem i debatten. Hvor var de?

Demokratiet gjør dessverre ikke alle til lags. Men demokratiske prosesser er rettferdig. Det er nok slik at det flest mener, ja da går vi for det.

Jeg ønsket meg ikke til Tønsberg, men har respekt for demokratiet og skal nå sørge for at det blir så bra som mulig for Re sine innbyggere.

Jeg leser om folk på Facebook som langer ut mot politikerne våre. Da må disse menneskene engasjere seg selv også. Melde seg inn i et parti, stå på for det man tror på. Det er plass nok i alle partier!

Det var 4 fra Senterpartiet som sto for det de trodde på helt til slutt, all respekt til dem.

Men nå skal vi til Tønsberg, og jeg er helt sikker på at det blir veldig bra. Selv om det ikke var mitt førstevalg!

Til andre skuffa reinger, er anbefalingen: – Slutt og klag, engasjer deg!

Med vennlig hilsen Mona F. Skrikestad, Re Senterparti.


 

Det har vært mye snakk om hva vi i Re mener om byene rundt oss. Hva mener byfolk om Re? 


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.