Leserinnlegg: – Politikere har en tendens til å si at man elsker engasjert ungdom, men….

LESERINNLEGG: Engasjert ungdom er fremtiden, men i vårt tilfelle er økonomien en hindring. Derfor håper vi at dere vedtar å støtte oss økonomisk, skriver Kristine Solheim Andresen i denne oppfordringen til våre folkevalgte.

Innlegget ble også framført i kommunestyrets åpne post 6. september 2016.  

Hei, mitt navn er Kristine Solheim Andresen. Og jeg er en engasjert ungdom.

Jeg sitter i Distriktskomiteen i Vestfold for Operasjon Dagsverk. Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritet aksjon av-med-og for ungdom. Jeg som 17-åring har følt at i denne organisasjonen gjør jeg noe nyttig og får følelsen av at jeg som ungdom har muligheten til å gjøre en forandring i verden. For ungdom er faktisk fremtiden.

Det er flere ungdommer her i Re som har hvert med på dette arrangementet, og mange av de har har jeg sittet i komite med, opp til 4 av 5 ungdommer fra Re har satt i komiteen i fjor. Det beviser at det finnes mange engasjerte ungdom i Re.

Årets prosjekt skal jobbe for et voldsfritt skolesystem og samfunn i Colombia, landet med nest mest internt fordrevne etter Syria. 138 skoler ble angrepet eller okkupert av væpnede grupper bare i 2014. Det er mellom 5.000 og 14.000 barnesoldater i Colombia i dag, og 42.000 ungdommer mellom 14 og 28 år har mottatt trusler fordi de kjemper for sine rettigheter.

Colombiansk ungdom skapte ikke denne situasjonen. De har derimot muligheten til å endre den. Colombia har jo nå endelig skrevet en fredsavtale som vi håper på holder og som kan hjelpe ungdommens situasjon videre!

Derfor ønsker vi selvfølgelig at flest mulig elever skal få mulighet til å jobbe på OD-dagen. Og kunne vise sin støtte til ungdommen i Colombia med solidaritet og aktiv handling.

Men som mange andre så har økonomien stoppet oss. Lokaler, mat, og reise for deltagerne har hvert for dyr. Slik at ikke like mange engasjerte ungdom får muligheten til å faktisk være og vise at de er engasjerte.

Politikere har en tendens til å si at man elsker engasjert ungdom, men når vi kommer til dere og spør om økonomisk støtte for å fortsette engasjementet, så er dere ikke like glade i oss.

Engasjert ungdom er fremtiden, men i vårt tilfelle er økonomien er hindring, derfor håper vi i distriktskomiteen i Vestfold at dere vedtar å støtte oss økonomisk.

Vi har allerede sendt inn en ny søknad til dere på 8.000 kroner, og håper dere vil legge litt ekstra merke til den. Og å be om 8.000 kroner for å få muligheten til å kunne engasjere ungdom i hele Vestfold, det kan vel ikke være mye å be om!

Takk!

Mvh Kristine Solheim Andresen


 

Her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.


 

– ANNONSE –