I dag er det stor bursdagsfest i Brår barnehage

DSC03148

HATTEMAKERE: Ingen bursdag uten bursdagshatter! Anni Holm, Ingrid Bruserød, Agnes Tuft Søyland og Meda Biliune koser seg i hattemakeriet. Foto: Stine Skoli.

BRÅR: 30 år har gått siden den gamle skolen på Brår ble til barnehage, og det må feires. 

– Vi lager bursdagskroner, fordi barnehagen er mange år gammel. Jeg skal pynte hatten min med sommerfugler og blomster, for det synes jeg er fint, sier Anni Holm (5) som sitter ved hattemakebordet.

– Jeg vet ikke helt hvor gammel den er, kanskje 60?, sier Meda Biliune (5 og et halvt) som er venninnen tvers over Anni.

Innendørs er det storproduksjon av gule hatter med navn, dusk og klistremerker på. Ute springer barn og leker, på fjellet sitter en liten gruppe og synger. En gutt ligger rolig på benken i solskinnet og flere og flere kommer løpende ut døren med gule hatter på hodet – det er bursdagsfest i Brår barnehage.

DSC03156

BURSDAGSFEST: Bursdagskrona med rykende ferske boller, pent pynta med et 3-tall og en 0. Foto: Stine Skoli.

Programmet for dagen er følgende:

  • Hattemakeri: Alle barna lager sin egen bursdagshatt
  • Barneleker for store og små ute
  • Pastabuffet ute
  • Bursdagsbolle til dessert
DSC03184

BURSDAGSFEST: Utendørs langbord for alle de 68 barnehagebarna. Foto: Stine Skoli.

Anita Karlsen, leder i Brår barnehage, ønsket å markere dagen som en stor bursdagsfest for alle barna i barnehagen.

– Det er noe med å gjøre dagen spesiell for dem. Så vi tenkte rett og slett at vi kunne ha en stor bursdagsfering og gjøre litt uten om det vanlige, sier Karlsen.

DSC03205

BURSDAGSGAVE: Leder ved Brår barnehage Anita Karlsen mottar pengegave til barnehagen fra ordfører Thorvald Hillestad. Foto: Stine Skoli.

Ordfører Thorvald Hillestad og kommunalsjef Unni Bu var innom for å feire sammen med barnehagen.

De ansatte fikk en blomsterbukett for det flotte arbeidet, og barnehagen fikk utlevert en pengegave forbeholdt nye leker og utstyr for barna.

– 30 år! Når noen har vært gift i 30 år, så kaller vi det perlebryllup. Derfor synes jeg det er passende å kalle barnehagen er perlebarnehage. Og når noen har bursdag, er det vanlig å gi en bursdagspresang.

– Gratulerer, sier Hillestad i sin tale til barnehagen.

DSC03217

TAKKER DE BARNEHAGEANSATTE MED BLOMSTER: Kommunalsjef Unni Bu og leder ved Brår barnehage Anita Karlsen. Foto: Stine Skoli.

Unni Bu gratulerte så mye med dagen til voksne og barn med en blomsterbukett til de ansatte.

– Brår barnehage er en populær barnehage, og det blir den ikke på grunn av bygninger eller alder, men på grunn av alle som jobber her og gjør barnehagen til et hyggelig sted å være.

– Takk for den fine jobben dere gjør, sier Bu og overrekker blomsterbuketten som takk for god jobb av de ansatte.

DSC03133

BURSDAGSFEST: Pynta inngang for å markere 30 år som barnehage. Foto: Stine Skoli.

Brår barnehage var fra gammelt av en liten barneskole som ble lagt ned i 1965, da Ramnes skole ble bygd. I 1986 ble den gamle skolen gjort om til barnehage.

Den ble bygd ut for å gi plass til flere barn, og på midten av 2000-tallet ble det bestemt å rive den gamle delen. I dag er den gamle skolen erstatta med et nyere bygg.

Barnehagen består av fire avdelinger som er oppkalt etter fortellingene fra Mummidalen; Mummitrollet, Snus Mumrikken, Snork Frøken og Lille My.

Det er totalt 68 barn som går i Brår barnehage i dag.


 

– ANNONSE – 

,