Jakter en ny seier i en ny motorsportgren denne helga

BC16_LF_DAMER_001

MERITTERT MOTORSPORTUTØVER: Karin Elise Fossen (25). Foto: Stian Ormestad.

RAMNESVEIEN: Karin Elise Fossen (25) har over 40 seiere allerede, men er sulten på flere. Nå gjøres unna siste finpuss på bilen i garasjen hjemme i Ramnesveien.

ReAvisa skreiv første gang om Karin Elise Fossen (25) da hun flytta til Ramnes fra Krøderen, der hun vokste opp. Det var tilbake i 2011. Da hadde hun kjørt gokart og racing i 12 år allerede, helt fra hun var 8 år.

Så skreiv vi om henne da hun kjørte rally over Vivestadåsen, på hjemmebane – og endte godt uti skauen på halvt hold.

Men vi har også skrivi om henne når det har gått bra – for det har det gjort mange, mange ganger.

BC16_LF_DAMER_004

PÅ SKOGTUR: Rallyetappen over Vivestadåsen endte i grøfta. Heldigvis trådte mange hjelpsomme reinger, en Fon-bonde med traktor og slepetau, og en hel haug med rallypublikummere til for å få bilen på veien igjen! Foto: Stian Ormestad.

Siste seier i en lang, lang rekke med seiere kom tidligere i sommer, da hun vant DS3-cup, en nordisk racingserie med knallhard konkurranse.

Karin er vant med å kjøre fra gutta, og stille til start på helt like vilkår. Men denne helga skal hun for første gang konkurrere med bare jenter, i bilcross og Landsfinalen for damer 2016.

Dermed har Karin snart vært over alle motorsportgrener med fire hjul og ratt, fra gokart, rally, racing og nå bilcross. Og hun har vært helt i toppsjiktet, uansett hva hun har deltatt i.

Nå mangler bare den neste store drømmen: Rallycross. Det er målet for neste sesong, forteller hun til ReAvisa.

Karin elise fossen 1

RACING: Merkecupen for Citroen DS3 er en internasjonal racingserie. Karin Elise Fossen (25) kjørte inn til seier i siste løpet i sommer i Danmark. Foto: Stian Ormestad.

Så er det kanskje litt ironisk at vi har en av landets aller raskeste jenter boende i Ramnesveien, rett på andre sida av kommunegrensa til Tønsberg – akkurat samme sted som politiet håver inn fartssyndere hver bidige gang de stiller seg opp. 

Tidligere i sommer ble årets fartsrekord satt med en måling på 101 kilometer i timen i 60-sona. Det er likevel langt ifra farta denne jenta får opp – på bane.

For Karin Elise har skjønt det – det er på et lukket område, i kontrollerte former og med det rette sikkerhetsutstyret man kan trykke gassen helt til bunns, ikke langs veien.

BC16_LF_DAMER_002

– GLEDER MEG SOM EN UNGE! Karin Elise Fossen (25) vokste opp på bilcross, med en pappa som kjørte løp. Nå skal hun endelig prøve sporten selv, etter 17 år i toppen av andre motorsportgrener; gokart, rally og racing. Foto: Stian Ormestad.

Landsfinalen for damer går på Brekka motorbane i Aremark lørdag 6. august 2016.

– Nærmere 100 gærne kvinnfolk bak rattet er klare for kamp på bilcrossbanen, melder arrangøren NMK Aremark.

Denne helga arrangeres også Tønsberg båtrace, fra fredag 5. til og med søndag 7. august; en folkefest i Tønsberg med Re motorsport som arrangør. 


 

Sjekk også motorsport i en mindre skala: Vestfold RC-senter flytter til gamle fabrikkslokaler på Huseby

 


 

– ANNONSE –

,