Mer gull til Iver Johan Knotten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NORGESMESTER: Iver Johan Knotten (17) fra Bjune. Foto: sykkelnm2016.no.

BJUNE/BODØ: Re har fått en fersk Norgesmester – på sankthansaften sykla Iver Johan Knotten (17) fra Bjune inn til NM-gull.

Iver Johan Knotten er en av flere reinger som sykler i Norgesmesterskapet i Bodø.

Tirsdag denne uka var 17-åringen med på laget som tok NM-gull i lagtempo junior – torsdag tar han individuelt gull i tempo:

– Jeg skulle gå forholdsvis rolig ut, og det gjorde jeg. Hadde en periode på midten der hvor jeg hadde det tungt og trått, men heldigvis løsna det på slutten og jeg klarte å få ut noe ekstra til slutt, sa Iver i seiersintervjuet på Norges Cykleforbunds Facebook-side.

Til ReAvisa forteller Iver at han er veldig happy for å kunne sykle resten av årets tempoer med norsk mester-trøye. Den henger høyt!

Iver har etablert seg i verdenseliten denne våren, og med gullmedaljene overgår han sin egen trener og pappa Jon Erik Knotten – som tok sølvmedalje i lagtempo på 1980-tallet.

– EM og VM utover høsten er mine to store mål. Det hadde vært vanvittig gøy å være topp fem eller på podiet i de løpene. Jeg har to seirer på tempo i NationsCupen så langt, så jeg vet at jeg har noe å gjøre på det nivået, sier Iver til nettstedet Procykling.no.

– Det er opplagt at han har kapasiteten til å kjøre bra på både tempo og i bakker, forteller juniorlandslagssjef Kai Lexberg ifølge samme nettsted:

– Han er en lang gutt, men det trenger ikke å være noen hindring. Det er fortsatt tidlig å mene noen om hvor god Iver kan bli, men vi ser jo at andre norske ryttere som har vunnet i NationsCupen har blitt veldig bra.