En bil har kjørt av Kileveien i stor fart – SE VIDEO

KILEVEIEN: En bil har i stor fart kjørt ut og velta rundt på Kileveien. Føreren av bilen er oppegående, men må belage seg å være fotgjenger framover.

Rett over klokka 18.00 torsdag 9. juni rykker alle nødetater ut til en alvorlig trafikkulykke på Kileveien i Ramnes.

– En bil har kjørt ut. Fører er en mann i slutten av tenårene, melder politiet på stedet.

Vrakdeler vitner om en lang og dramatisk ferd, der bilen først har vært uti grøftekanten på høyre side av veien, opp i skråningen på venstre side, for så å rulle på taket langs gjerdet til et hus – og havne oppi gjerdet til slutt.

090616_ULYKKE_KILEVEIEN_5

VRAKDELER: Deler fra ulykkesbilen er spredd over et godt stykke av Kileveien. Foto: Stian Ormestad.

Det er 60-sone langs hele Kileveien, som går fra Brår til Kile. Politiet har god grunn til å tro at farta var mye høyere enn det, får ReAvisa fortalt på ulykkesstedet.

– Føreren av bilen sendes til sjukehus for sjekk, siden dette karakteriseres som en høyhastighetsulykke – det vil si en fart hvert fall over 70 kilometer i timen, forteller Ottar Steinstø, innsatsleder i politiet, til ReAvisa.

– Ja, du får ikke til dette uten å ha høy fart, sier Stenstø. Det er vurdert ut ifra den ville ferden og skadene på bilen.

090616_ULYKKE_KILEVEIEN_2

STORE ØDELEGGELSER: Store materielle skader på bilen og alt det den traff på sin ville ferd langs Kileveien. Foto: Stian Ormestad.

– Det er bare flaks at bilen ikke har treffi noen andre på sin ferd, sier Stenstø, – da hadde dette gått veldig galt!

En nabo som så ulykkesbilen suse forbi rett før det smalt, forteller at bilen holdt høy hastighet, – men ikke høyere enn det som er mer eller mindre normalt over her. Folk kjører fort, altfor fort, mener hun.

– Føreren vil få beslaglagt sitt førerkort, melder politiet i Vestfold i en oppdatert Twitter-melding.

090616_ULYKKE_KILEVEIEN_1

RYKKET UT: Alle nødetater var kjapt på plass etter ulykken i Ramnes. Foto: Stian Ormestad.

Halvannen times tid etter ulykken, rett før klokka 19.30, er bilbergning ferdig og Kileveien åpen for normal trafikk.

Det har vært foruroligende mange trafikkulykker i Re og omegn gjennom denne våren/forsommeren. Les mer om det under emneknaggen «ulykke».

, ,