– Her blir det ungdomsklubb i kveld!

180516_UNGDOMSKLUBB_ELVERHOY (2)

VELKOMMEN! Marte Bjune (17), Kaya Rivrud (17) og Marte Kvaal (17) har allerede starta opp barneteater på Elverhøy, og nå trekker de flittige 17-åringene i trådene for en ungdomsklubb. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: Disse jentene så ønsket om en ungdomsklubb i siste ReAvisa, og håper alle som ønsker seg et sted å møtes kommer til Elverhøy i kveld.

I den siste ReAvisa kunne du lese at det nå er fem år siden ungdomsklubben på Revetal ble lagt ned, og at ungdomskoleelever ønsker seg en ny ungdomsklubb på Revetal.

Les mer om det i ReAvisa, mai 2016.

I Undrumsdal starta foreldre opp «Undris», en ungdomsklubb på Dalheim i Undrumsdal. Les mer om det i ReAvisa, mai 2015.

Nå starter ungdomsgruppa på Kulturhuset Elverhøy opp en ungdomsklubb i Ramnes.

180516_UNGDOMSKLUBB_ELVERHOY (4)

HER BLIR DET UNGDOMSKLUBB: I dette huset har gode ungdomsminner blitt til gjennom over 100 år. Nå inviteres en ny generasjon til å bruke Elverhøy i Ramnes. Foto: Stian Ormestad.

Marte Kvaal (17), Marte Bjune (17) og Kaya Rivrud (17) har allerede starta opp barneteater på Elverhøy, og nå trekker de flittige 17-åringene i trådene for ungdomsklubben «YoungZone» – eventet for åpningskvelden finner du på Facebook.

De har vært rundt i alle tre klassetrinn på Revetal ungdomsskole for å informere. Målet er å favne ungdom fra Ramnes og Revetal og gjerne enda lenger – alle er velkommen til Elverhøy.

– Vi satser vel på ungdom i 8. til 10. klasse, men det er åpent for både litt yngre og litt eldre. Nå blir det ett par fredager fram til sommeren for å komme i gang, så blir det fast annenhver fredag etter sommeren.

– Så får vi håpe flest mulig kommer for en smakebit nå før sommerferien, og at de gleder seg til vi starter opp igjen ved skolestart.

Alle tre jentene har ett år igjen på Re VGS, og de håper at det i løpet av det året er etablert et miljø som kan styre seg mer eller mindre sjøl, med litt voksenkontakt slik de har nå.

– Vi har fått masse hjelp, spesielt med penger og økonomi, og litt justeringer i forhold til hvilke ideer som funker og ikke funker. Mange voksne fra hovedstyret hjelper til, og vi får gjennomslag for mange ideer.

– For oss er det viktig med nett, for eksempel. Det har vi fått nå, og vi vil bruke det mye i forbindelse med ungdomsklubben, som på sosiale medier der vi har en egen Instagram-konto, Facebook-side og Snapchat-konto til ungdomsklubben.

180516_UNGDOMSKLUBB_ELVERHOY (3)

LITT AV HVERT Å FINNE PÅ: Ønskelista ble lang etter en spørreundersøkelse på Revetal ungdomsskole. Mange av ønskene er allerede oppfylt – som bordtennis. Foto: Stian Ormestad.

Jentene så oppslaget i den siste ReAvisa, og håper alle som ønsker seg et sted å møtes kommer til Elverhøy. Her er det bandrom, musikkstudio, bordtennis, dart, fotballspill, musikkanlegg, med mye mer. Mye å finne på, med andre ord.

– Vi delte ut spørreskjema på ungdomsskolen for å finne ut hva ungdommene har lyst til. Ønskelista er veldig lang, men vi har prøvd å følge den opp så godt vi kan, og mye av det er på plass allerede.

– Vi har ikke så mye penger i starten, så vi får se etter hvert om det blir enda flere tilbud. Vi har vært heldig å få penger fra styret på Elverhøy så vi kommer i gang hvert fall.

Jentene er spent på hvor mange som kommer. Det ble kjapt 40 likes på Facebook-sida. De smører seg gjerne med tålmodighet for å skape et godt ungdomsmiljø over tid.

– Vi kan også tenke oss temakvelder med lan, diskotek, filmkvelder, halloween, mordkveld – det er et slags rollespill, med mye mer, forteller tre entusiastiske jenter til ReAvisa.

Første fredag med ungdomsklubb på Elverhøy er i kveld 20. mai fra klokka 19 til 22.

180516_UNGDOMSKLUBB_ELVERHOY (1)

FULL FART PÅ ELVERHØY: Det gamle forsamlingslokalet lå nede for telling ved 100-årsfeiringen for snart tre år siden. Avviklingen ble avverget, redningsoperasjonen har vært vellykka og Elverhøy lever videre til glede for alle i bygda. I kveld blir det ungdomsklubb! Foto: Stian Ormestad.