Her suser verdenseliten forbi Røråstoppen skole

180516_TOUR_OF_NORWAY_SYKKEL_01

TOUR OF NORWAY: Rett før klokka 15.00 kom førstemann spurtende opp bakken ved Røråstoppen skole. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: – Vi ville bare se Edvald Boasson Hagen i virkeligheten, vi!

Se flere bilder fra Tour of Norway gjennom Re.

Onsdag 18. mai 2016 kom første etappe av Tour of Norway gjennom Re, og ved Røråstoppen skole på Revetal var det lagt inn en spurt.

180516_TOUR_OF_NORWAY_SYKKEL_25.JPG

HEIER PÅ EDVALD! Anders Skar-Nilsen (9), Knut Bu Skjeggestad (10) og Mikael Joranger Holt (10). Foto: Stian Ormestad.

Anders Skar-Nilsen (9), Knut Bu Skjeggestad (10) og Mikael Joranger Holt (10) lurte først på om det var motorsykkelløp eller sykkelløp. Det kom motorsykkel etter motorsykkel før bruddet kom til syne på den kronglete Kåpeveien.

– Jeg lurer ikke på det nå lenger, sier Mikael når han får øye på syklistene som suser ned bakken, over den lille brua og oppover bakken forbi Røråstoppen skole. Det blir et øredøvende spetakkel av heiarop.

180516_TOUR_OF_NORWAY_SYKKEL_35.JPG

FOLKEFEST LANGS LØYPA I RE: Direktesendinga hadde ikke starta, men TV-kameraer gjorde opptak. De fikk en folkefest på film langs løypa i Re. Foto: Stian Ormestad.

Ingen av de tre 4. klassingene på Røråstoppen skole fikk med seg hvem som leda.

– Det var en sånn med rød drakt eller gul og svart. Kanskje det var Danmark, eller no, mener Knut. Det var viktigste var å få sett Edvald Boasson Hagen.

– Vi ville bare se Edvald Boasson Hagen i virkeligheten, vi!

– Han er min store sykkelhelt, forteller Knut. – Vi ser ikke så mye på sykkel egentlig, men hvert fall Tour de France. Det er gøy, mener Anders.

180516_TOUR_OF_NORWAY_SYKKEL_07.JPG

HEIAGJENG: Denne heiagjengen fra Revetal barnehage hadde slått seg ned på plenen ved Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad.

Å få se flere fra verdenseliten suse forbi skolen en onsdag ettermiddag, er stort.

– Dette er den eneste gangen jeg har sett et sykkelritt i virkeligheten. Ellers har vi bare sett det på TV. Før var det en annen som var helt, – men han har slutta. Det var Tor Hushovd.

Røråstoppen-elevene var akkurat ferdig på skolen da de kunne gå ut og se på Tour of Norway. Det var flagg, fløyter og tuter, og Knut hadde med capser og «smell-bang-banger» til kameratene.

180516_TOUR_OF_NORWAY_SYKKEL_27.JPG

NORSKE FLAGG: Nesten som en forlengelse av 17. mai kom flaggene til nytte også 18. mai 2016. Foto: Stian Ormestad.

I løpet av skoledagen hadde de laga plakater, og selvfølgelig var det Edvald Boasson Hagen som hadde fått mest oppmerksomhet på plakatene til disse gutta.

Andre hadde tegna de norske fargene på både plakater og kinn. Det var nesten som en forlengelse av 17. mai når Tour of Norway suste gjennom Re 18. mai 2016.

180516_TOUR_OF_NORWAY_SYKKEL_30.JPG

INNLAGT SPURT: Ved Røråstoppen skole var det spesielt publikumsvennlig – og mange hadde samla seg her for å se verdenseliten suse forbi. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra Tour of Norway gjennom Re.