– Det blir nok en tur på legevakta i morra tidlig for å bytte den hjemmelagde spjelkinga

norges_cykleforbund (2)

JUNIORLANDSLAGET: Iver Knotten (17) fra Bjune. Foto: Norges Cykleforbund.

FANKRIKE/BJUNE: Iver Knotten (17) fra Bjune trossa smertene og kom tilbake i hovedfeltet etter en stygg velt i helgas Paris-Roubaix.

Iver sykler på det norske juniorlandslaget i Paris-Roubaix – helgas brosteinsritt regnes som et av verdens tøffeste. Det ble ikke mindre tøft for Iver etter et dramatisk velt.

Iver klarte ikke unngå en politimotorsykkel som velta rett foran ham, og han gikk kast i kast, krasja med en annen rytter i lufta, og fikk et hardt og brutalt møte med brosteinen. 

knotten

FORSLÅTT: Iver Knotten (17) fra Bjune. Foto: Privat.

Alle trodde rittet var over, bortsett fra Iver sjøl. Mørbanka gul og blå satte han seg på sykkelen og fortsatte. Det var halvveis i rittet.

Med hender som ikke fungerte til å gripe rundt styret, ble det tøft på brosteinspartiene. Men på asfalten dro Iver innpå og kom seg opp i tetfeltet, før han sleit på brosteinspartiene igjen.

Gang på gang makta 17-åringen å kjøre seg opp i tetgruppa på asfalten, for å tape på brosteinpartiene – som det også var inn til mål.

Til slutt ble det en 29. plass.

Sjøl om Iver er skuffa over den plasseringen, har han all grunn til å være fornøyd. Den spreke reingen gjorde en god figur.

Styrken han viste ved å kjempe seg tilbake i tetfeltet gang på gang, og tilslutt klare å fullføre i det hele tatt blir lagt merke til.

Velten ødela sjansene for et toppresultat, står det skrevet på Norges Cykleforbund sine nettsider.

– Før velten følte jeg meg veldig bra og hadde ikke hatt syra en eneste gang. Da er det ekstra surt å velte, sier Iver.

I kveld sitter han mørbanka gul og blå på flyet hjem, og mamma Gunn er straks på vei til Torp for å hente – og pleie guttungen.

– Det blir nok en tur på legevakta i morra tidlig for å bytte den hjemmelagde spjelkinga, sier hun til ReAvisa.