Rekordmange Ivrig-løpere i verdens største skiskytterrenn

Skiskyting_1

MED AUTOGRAF I PANNA: Lovise Horn (8) og storebror Vebjørn Horn (10) møter skiskytterhelten Tarjei Bø. Foto: Privat.

ÅL: 1.100 deltakere er med i skiskytterfestival på Ål denne helga. IL Ivrig har i år dobla sin deltagelse og stiller med hele 22 utøvere, pluss en fra Skoppum som trener med Ivrig-gjengen til vanlig.

Bendit Liatoppen Skiskytterfestival er verdens største skiskytterrenn med utøvere fra 11 – 16 år. Skiskytterfestivalen holdes årlig på Liatoppen på Ål.

Skiskytterkjendisene er på plass, deriblant Tarjei Bø – som Ivrig-løperne fikk hilse på. Lovise Horn (8) fra Undrumsdal gikk fredag med hans autograf i panna – og ble intervjua på direktesendinga fra rennet:

Fredag stilte Ivrig med fire stafettlag.

I gutter 11 og 12 år stilte Ivrig med Vebjørn Horn som vekslet med Robert Ursin-Holm Walle. Gutta lå godt an og gikk ut som nummer 10, men mange sterke løpere i løypa og mye bra skyting resulterte i at de endte på 20 plass av totalt 30 lag. Sebastian Horn gikk siste etappe for laget.

Gutter 13 til 16 år, Ole Tafjord Suhrke, Aksel Stenehjem Evensen og Olav Flatland Hoftun ble nummer 46 av 61 lag. Jenter 13 til 16 år, Annika Dahl, Anneli Pedersen og Andrine Kvilhaug Skavhellen ble nummer 21 av 33.

Jenter 11-12 år, Nora Njølstad Randby, Tiril Tafjord Suhrke, Signe Hole, fikk ikke plassering fordi laget er satt sammen på tvers av to klubber, (Ivrig og Skoppum) – men Ivrig-delegasjonen regna seg fram til en sterk 9. plass ut ifra tida de kom inn på.

Skiskyting_Anneli_Pedersen

22 LOKALE DELTAKERE: Anneli Pedersen er en 1.100 deltakere totalt, og en av 22 deltakere fra IL Ivrig. Foto: Privat.

 De som ikke deltok i stafetten, gikk individuelt renn. Ivrig stilte med fire løpere.

Sindre Andreas Søby starta i nybegynner gutter 11 år og eldre, og gikk inn til en super 6. plass av totalt 21 startende – med ni av ti blinker nede. – Denne gutten har en spennende framtid i vente, rapporteres det.

I nybegynner gutter og jenter 10 år og yngre stilte Oscar Joberg Horn, Lovise Horn og Othilie Skavhellen. I denne klassen er det ikke plassering, men begge de to førstnevnte skjøt fullt hus og sistnevnte hadde bare en bom.

– Etter en lang og flott dag dro gjengen ned til åpningsshow i Hallingdal fritidspark, hvor vi fikk god mulighet til selfies med Tarjei Bøe og Oddbjørn Hjelmeseth.

Det forteller en av mange Ivrig-supportere på Ål, mamma Margareth Horn.
– Nå kan jeg sove godt i natt, var konklusjonen til datter Lovise Horn etter en flott første dag av skiskytterfestivalen – som fortsetter i lørdag og søndag.

Rennet kan følges med direktesending på arrangørens nettside liatoppenskiskytterfestival.no.


 

I februar stilte rundt 100 startende i Re-rennet – det eneste skiskytterrennet i Vestfold denne vinteren. Rundt 25 lokale løpere – de fleste av dem avbildet av lokalavisa:

FOTOGALLERI: Se bilder fra skiskyting på Bibo.

,