Skrekkuka til SceneSkrekk

DSC07307

REVYGRUPPA SCENESKREKK: Bakerste rekke fra venstre; Lill Farstad, Christian Østmann, Georg Enerhaugen, Marit Prosvik Aarvåg, Ole Henrik Fjeld og Anniken Thuve Ivarsson. Foran fra venstre; Edvard Prosvik Aarvåg, Renate Holm Haugelien, Frida Moland, Aksel Thuve Ivarsson og Martine Huseby Simonsen. Foto: Stine Skoli.

VÅLE: Med premiere til helga, er dette «helvetesuka» for revygjengen i Våle. – Uansett hvor god tid vi har, så bli det alltid like travelt!

Utover Fjellborgs lokaler ligger det klesplagg på klesplagg, helt tilbake til oldegenerasjonen, og parykker som til dels kan minne om det tidlige 1970-tallet.

Ni engasjerte ungdom mellom 16 og 40 år er klare, med blant annet spente bukseseler og hatter som er bøstet støv av fra gamle loft.

Til helga har den lokale revygruppen SceneSkrekk premiere på Fjellborg med reyven REVERS.

DSC07294

KOSTYMENE ER KLARE: Marit Prosik Aarvåg, Christian Østmann og Anniken Thuve Ivarsson. Foto: Stine Skoli.

Til neste år feirer SceneSkrekk tjueårsjubileum. Pål-Arild Thuve Simonsen starta opp SceneSkrekk i 1997. Han har stått på scenen sammen med gruppa i alle år fram til nå, og har fremdeles ansvar for regien.

– Det passer meg godt å kunne hjelpe til, for så å nyte forespillingen fra gulvet i år, sier han.

Stafettpinnen har han ført videre til sine to døtre som begge er med i revyen. Eldste datter Anniken Thuve Ivarsson er nå styreleder i SceneSkrekk, og har sjøl vært med i revygruppen siden dens start.

– SceneSkrekk er nok på mange måter pappas hjertesak, så sjøl om han i flere år har sagt at han skal trappe ned, så dukker han like mye opp på øvinger og stiller opp på alt som trengs, sier Anniken.

Alle i revygruppa er med på å skrive nye sketsjer for året, og etter et halvt års planlegging nærmer det seg høydepunktet. Denne uka er hva revygruppen kaller, «helvetesuka» – uka før forestilling.

– Nå er det øvinger hver dag, og alt som ikke er på plass skal på plass. Jeg synes det virker som at uansett hvor god tid vi har, så bli det alltid like travelt før premieren, sier Anniken.

DSC07282

KOSTYMENE KLARE: – Det blir ikke feil med grilldressen på! Marthine Huseby Simonsen og Renate Holm Haugelien. Foto: Stine Skoli.

Det er lett å kjenne seg igjen i sketsjene som blir øvd inn på scenen, og det er umulig å holde maska stram. Dette blir gøy!

– Det vi brenner mest for er det vårt publikum kan kjenne seg igjen i, vi har tross alt mest lokale publikummere, sier Anniken

– Vi bruker derfor mye lokal politikk og geogafiske innspill, for det er lokale sketsjer som er mest morsomt å gjørra. Thorvald Hillestad er jo en gjennomgangsfigur fra år til år.

Lørdag 9. april klokka 19:00 går teppet opp for revyen REVERS på Fjellborg i Våle, med fest etterpå.

Søndag 10. april klokka 16:00 blir det familieforestilling.