Rekordmange har Re som sitt førsteønske

150316_RE_VGS (1)

REKTOR VED RE VIDEREGÅENDE SKOLE: Cecilie Langklep Bjørnøy gleder seg over gode søkertall til Re VGS. Foto: Stian Ormestad.

BERGSÅSEN: Hele 913 ungdommer har Re videregående skole som førsteønske – det høyeste tallet noen gang i skolens historie.

Da søkningen til videregående opplæring stengte 1. mars i år, hadde Re VGS en stor økning i antall søkere – nesten 100 flere enn til samme tid i fjor. Re VGS har et godt renome, bygd opp over flere år – og det gjelder alle linjer fra yrkesfag til idrettsfag, ser vi av søkertallene:

Som ellers i landet, har helse- og oppvekstfag en økning, men økningen er enda større på Re VGS sammenliknet med landet forøvrig.

– Det er en svært gledelig utvikling, forteller rektor til ReAvisa. – Helsesektoren trenger flere folk, og nå kan kommunene forberede seg på en økning i antall lærlinger og senere også mulige arbeidstakere.

I tillegg er det god søkning til idrettsfag og toppidrett – som vanlig.

Søkerne inviteres inn til en testdag i mai for å sjekke ut om toppidrett er det riktige valget for dem.

Det er også flere søkere enn det er plasser på anleggsteknikk VG2. – Det er mange ungdommer som vil kjøre gravemaskin, sier en fornøyd rektor til ReAvisa.

– Det er godt å se at mange ungdommer ønsker seg til Re VGS, forteller rektor: – Sjøl om vi ikke kan skilte med å være bynære, ligger vi plassert sentralt midt i Vestfold.

– Re VGS er en skole for hele Vestfold, med elever fra 13 av fylkets 14 kommuner.

150316_RE_VGS (2)

POPULÆR SKOLE PÅ LANDET: Re VGS har elever fra så å si hele fylket. Foto: Stian Ormestad.

I år går 758 elever på Re, og tallet kan bli større til neste skoleår. Det er under løpende vurdering, forteller rektor. Skolebygget blir også utvida i disse dager:

– Nå bygger vi ut med seks nye klasserom og et større bibliotek, som vil gi elevene våre bedre arbeidsforhold. I tillegg blir det en ny aktivitetshall i tilkytning til Tribunebygget, der mye av jobben skal gjøres av våre egne elever på bygg- og anleggslinja.

Tegninger og mer info om utvidelsen av Re VGS finner du på skolens hjemmesider.

150316_RE_VGS_TEGNINGER

UTVIDER RE VGS: Rekordmange vil gå på Re VGS. Her er tegningene for større skolebygg. Illustrasjon: Re VGS.

Så bra lykkes Re VGS, at Utdanningsdirektoratet kom til skolen for å lage film om hjem-skole-samarbeidet – se videoen her:

,